640 bin TL'yi bir anda havaya uçuracaktı. 17 adet cumhuriyet altını, 4 bilezik ve 2 adet mega bileziği vardı

Karabük'te bir vatandaş, kendisini telefonla arayan ve "polisim" diyen şahsa inandı. 640 bin TL değerindeki 17 adet cumhuriyet altını, 4 bilezik ve 2 adet mega bileziğini bozdurup dolandırıcıya verecekken, gerçek polisler yetişti.

640 bin TL'yi bir anda havaya uçuracaktı. 17 adet cumhuriyet altını, 4 bilezik ve 2 adet mega bileziği vardı

İçişleri Bakanlığı, Jandarma ve Polis Teşkilatı, sık sık kendisini hakim, savcı ya da polis olarak tanıtarak para isteyenlere karşı vatandaşları uyarıyor. Karabük'te bu tarz bir olay meydana geldi. 

H.M., evde bulunan 640 bin TL değerindeki 17 adet cumhuriyet altını, 4 bilezik ve 2 adet mega bileziği bozdurmak için kuyumcuya gitti. H.M.'nin dolandırılmak üzere olduğundan şüphelenilerek polise ihbarda bulunulurken, polis ekipleri il merkezindeki banka, ATM ve kuyumcularda önlem alarak şahsın dolandırılması engellendi.

POLİS EKİPLERİ BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

H.M., dolandırıcılardan şikayetçi olmazken, polis ekipleri bu tür dolandırıcılık konusunda şahsa bilgi verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ve mücadelenin devam edeceğini, vatandaşlardan kendilerini arayarak polis, asker veya savcı olarak tanıtıp para talep eden şahıslara itibar etmemelerini istedi.