7 bebeğin ölümünden sorumlu tutuluyordu! Cani hemşire itiraf etti: Ben bir şeytanım!

Dünya cani hemşirenin davasıyla çalkalanıyor. İngiltere’de hemşirelik yapan Lucy Letby, 7 bebeği öldürmekten ve 10 bebeği de öldürmeye çalışma suçlarından yargılanıyor. Davanın üçüncü duruşmasında kan donduran bir itiraf geldi. Hemşire Letby, “Ben bir şeytanım. Onları kasten öldürdüm.” Dedi. Öldürdüğü bebeklerin cesetlerinin fotoğrafını da çektiğini itiraf eden cani kadın, tüyleri diken diken etti. İşte Lucy Letby davasındaki son gelişmeler…

7 bebeğin ölümünden sorumlu tutuluyordu! Cani hemşire itiraf etti: Ben bir şeytanım!

Dünya cani hemşirenin davasıyla çalkalanıyor. İngiltere’de hemşirelik yapan Lucy Letby, 7 bebeği öldürmekten ve 10 bebeği de öldürmeye çalışma suçlarından yargılanıyor. Davanın üçüncü duruşmasında kan donduran bir itiraf geldi. Hemşire Letby, “Ben bir şeytanım. Onları kasten öldürdüm.” Dedi. Öldürdüğü bebeklerin cesetlerinin fotoğrafını da çektiğini itiraf eden cani kadın, tüyleri diken diken etti. İşte Lucy Letby davasındaki son gelişmeler…

İngiltere’de 7 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan hemşire Lucy Letby, geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı. Cani hemşire, üçüncü duruşmada kan donduran itiraflarda bulundu! 7 bebeği kasten öldürdüğünü kabul eden Letby, “Ben bir şeytanım. Onları kasten öldürdüm.” Dedi. Bir yıl boyunca işlediği cinayetler zincirinde, ölen bebeklerin fotoğraflarını çektiğini de beyan eden cani kadın tüyleri diken diken etti. İşte akıl almaz duruşmanın ayrıntıları…

“Ben bir şeytanım. Onları kasten öldürdüm!”

Lucy Letby, bugün üçüncü duruşması görülen davada kan donduran itiraflarda bulundu. Mahkeme esnasında bir kağıda “Ben şeytanım. Onları kasten öldürdüm!” yazan cani kadının ifadeleri kan dondurdu.

7 bebeği öldürüp cesetlerin fotoğrafını çektiğini belirten 32 yaşındaki hemşire “Yeterince iyi bir insan değilim o yüzden bunu yaptım.” Dedi. 32 yaşındaki Lucy Letby, jüri üyelerine gösterilen yeşil bir not kağıdına yaşamayı hak etmediğini ve kötü bir insan olduğunu yazdı.

Hemşirenin ayrıca karyoladaki iki bebeğin cesedinin fotoğrafını çektiği de ortaya çıktı. Jüriye gösterilen not kağıdına büyük harflerle “Ben kokrkunç bir insanım.” Notunu da ekleyen Letby, duruşma boyunca soğuk kanlı halleriyle kan dondurdu.

7 bebeğin ölümünden sorumlu tutuluyordu! Cani hemşire itiraf etti: Ben bir şeytanım! - Resim : 1
Hemşire Lucy Letby

 

Üçüz bebekleri öldürüp karyolada birbirine bağladı

Hemşirenin, bebeklerin ölümünden sonra onları son kez anne ve babalarına gösterdiği, ardından ölen bebekleri karyolada birbirine bağladığı ortaya çıktı.

Letby, Cheshire'daki Kontes Chester Hastanesi'nde bir yıl içinde yedi bebeği öldürdü ve 10 bebeği de öldürmeye teşebbüs etti. Hastanede doğan üçüz bebeklerden ikisini bir gün arayla öldürdüğü ortaya çıktı. İlk bebek 16 Haziran 2014’te, ikinci bebek iste 17 Haziran 2014’te hayatını kaybetti.

İlk öldürülen bebek, tam başka bir hastaneye taşınmak için hazırlanırken "akut bir kötüleşme" yaşadı.

Savcı Nick Johnson KC, planlanan transferden hemen önce, bir doktorun bebek hakkında "iyimser" olduğu söylendi, ancak sonra "Birden Lucy Letby ona ’Burada yaşaması mümkün değil, değil mi?' gibi bir şey söyledi" dedi.

İddia edilen diyalogdan kısa bir süre sonra, bebeğin sağlık sistemi çöktü ve öldü.

Savcı Johnson konuyla ilgili olarak "Letby’nin bu sözü doktoru çok şaşırttı ama Lucy Letby'nin tahmini doğru çıktı. Sonuçta, ona ne yaptığını biliyordu ve bu nedenle ne olacağını da öngördü.” Dedi.

Cinayetler zinciri bir yıl boyunca devam etti

Hastanenin adli tabibi, öldürülen 7 bebekten birini “erken doğum ölümü” olarak kaydetti, ancak o bebeğin davasını incelemekle görevlendirilen adli tabipler ise en olası nedenin midesine enjekte edilen ve nefes almasını tehlikeye atan hava olduğunu söyledi.

“Bebek P” olarak ifade edilen bebeğin, ölümünden sonra ailesinin onu son kez gördüğünü ve daha sonra Lucy Letby’nin Bebek P ve kardeşi Bebek O’yu bir karyolada bağlayarak fotoğrafını çektiği ortaya çıktı.

Cani hemşire Bebek P'ye kasıtlı olarak zarar verdiğini ise ilginç bir şekilde inkar etti.

Mahkemede, Bebek P'yi öldürdükten bir gün sonra ona fazla hava ve berrak bir sıvı enjekte ederek aynı şekilde Bebek O'yu öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edildi. Savcı, bebeğin başka bir hastaneye nakledildiğini ve "Lucy Letby'nin yörüngesinden" çıkarıldığında hızlı bir şekilde iyileştiğini söyledi.

7 bebeğin öldüğü cinayetler zinciri tam bir yıl boyunca devam etti. Letby'nin ayrıca başka bebeklerin kanlarına hava veya süt enjekte ederek veya midelerine bir tüp sokarak zarar verdiği de iddia ediliyor.

7 bebeğin ölümünden sorumlu tutuluyordu! Cani hemşire itiraf etti: Ben bir şeytanım! - Resim : 2
Cani hemşire, Countess of Chester Hospital'da çalışıyordu.

 

Bir doktor cani hemşireyi bebek öldürmeye çalışırken yakaladı

Dün görülen duruşmada, bir doktorun Letby'yi Bebek K adlı bir bebeği öldürmeye çalışırken yakaladığı ortaya çıktı.

Doktor, Bebek K'nın doğumundan sonra uzman bir hastaneye sevki için hazırlıklar yapılırken, Letby ve yeni doğan bebeğin yalnız kaldığını farketti.

Savcı Nick Johnson KC şunları söyledi: "Açıklanamayan ölümler, ciddi rahatsızlıklar ve Lucy Letby'nin varlığı arasındaki tesadüfü fark etmeye başladığı için bundan rahatsız olan Dr Jayaram, Lucy Letby'nin nerede olduğunu ve Bebek K’nın sağlık durumunun nasıl olduğunu kontrol etmeye karar verdi.” Dedi.

Birinci odaya girdiğinde, Letby'nin Bebek K'nin kuvözünün başında durduğunu gördü. Elleri kuvözün içinde değildi, ama Dr. Jayaram duvardaki monitörden, Bebek K'nin oksijen satürasyon seviyesinin tehlikeli bir şekilde düştüğünü görebiliyordu. Bu durumda alarm çalması gerektiğini ama şüpheli bir şekilde çalmadığını belirten doktor, "Alarm olması gerektiği gibi çalmıyordu ve Lucy Letby, Bebek K'nın oksijen seviyeleri düşmesine rağmen yardım çağırmamıştı” dedi.

Prematüre bir kız bebeği tam 4 kez öldürmeye çalıştı

Mahkemeye ayrıca, Letby'nin hastanedeyken cinayete teşebbüs ettiği bir dizi başka bebek hakkında da bilgi verildi. İddialara göre cani kadın, Bebek I olarak ifade edilen prematüre bir kız bebeği tam 4 kez öldürmeye çalıştı ve sonunda onu öldürdü.

Ölümünden sonra bebeğin annesi, Letby'nin kendisine "İlk banyosunda sürekli güldü, onu  ben de çok sevmiştim” dediğini ifade etti.

Cani hemşirenin öldürdüğü iddia edilen Bebek I’nın, doğumdan sonra boyuna rağmen "iyi durumda ve dayanıklı” olarak tanımlandığı söylendi.

Bay Johnson jüri üyelerine Letby'nin bebeği öldürmeye yönelik dördüncü girişiminde başarılı olduğunu söyledi.

7 bebeğin ölümünden sorumlu tutuluyordu! Cani hemşire itiraf etti: Ben bir şeytanım! - Resim : 3

"Bana güvenin, ben hemşireyim"

Öldürmeye teşebbüs ettiği bebeklerin, başka hastaneleri nakilleri gerçekleştiği gibi hızlı bir iyileşme gösterdiğini ifade eden mahkeme, Letby’i “inatçı, hesaplı ve soğukkanlı” olarak tanımladı.

Savcı Johnson, 26 Eylül 2015'te ve ertesi gece Lucy Letby'nin  bir başka bebek olan “Bebek H'yi” öldürmeye çalıştığı iki olay olduğunu söyledi.

Bebek H, koğuşun yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınırken, Letby'nin onun etrafında dolaştığı ortaya çıktı. Kısa bir süre sonra, bebeğin belirsiz bir şekilde kötüleşmeye başladığı ifade edildi.

Ertesi gece Letby, Bebek H'nin atanmış hemşiresi değildi, o gün farklı bir hastaneye nakledilen bebekte hızlı bir iyileşme görüldü.

Bay Johnson şunları söyledi: "Bebekler Chester Kontesi Hastanesinden ve Lucy Letby'nin alanından çıkar çıkmaz, genellikle aniden ve dikkat çekici bir şekilde iyileştiler."

Lucy Letby’nin genellikle “Bana güvenin, ben hemşireyim” dediği öğrenildi.

Cani hemşirenin davası görülmeye devam ediyor.