Güneşin en yakın noktasına doğru yolculuğa çıkan bilim insanları elleri boş dönmedi! Olmaz denileni alıp geldiler... Görüntüler cehennemi aratmadı, çok sıcak

Sonunda bu da oldu. Bilim insanları bir kez daha olmaz denileni yaptı. Geliştirilen üstün sistem ile güneşin en yakın noktasına kadar ulaşmayı başaran bilim insanları güneşin en ulaşılamaz görüntülerini kayda almayı başardı. Cehennemden sahneleri aratmayan görüntüler hayret ettirdi. Çok sıcak ve alevli.

Sonun da bunu da yaptılar. Güneş üzerinde detaylı bir çalışma yürüten bilim insanları imkansız denileni bir kez daha gerçek kıldı. Güneşin en yakın noktasına doğru yolculuğa çıkan bilim insanları elleri boş dönmedi. Cehennemden sahneleri aratmayan görüntüler hayret ettirdi. Çok sıcak ve alevli.

CEHENNEM GİBİ BİR PERSPEKTİF

Dinamik video, yıldızın alt atmosferini "koronal yağmur" şeklinde terk eden enerji yüklü parçacık şeritlerini, bulanık, "koronal yosun" yüzeyini noktalayan küçük plazma patlamalarını gösteriyor; bu cesur yörünge aracının çok yakın bir mesafeden geçmesini gerektiren cehennem gibi bir perspektif. son derece yakın mesafe.

27 Eylül alçalması sırasında, Solar Orbiter'ın Aşırı Ultraviyole Görüntüleyicisi (EUI), Güneş'in yüzeyini Dünya ile Güneş arasındaki mesafenin kabaca üçte biri kadar bir mesafeden kaydetti (bu mesafe gezegenimizin çapının 100 katından biraz fazladır ve bu nedenle görünür) daha geniş).

Orbiter, kısa bir süre sonra NASA'nın Parker Güneş Sondası'nın yanından geçecek olan Güneş'ten yayılan güneş rüzgarlarını ölçme fırsatını kullandı ve iki kurumdaki bilim adamlarının notlarını karşılaştırmasına olanak tanıdı .

Video, 6.200 mil yüksekliğe ulaşabilen, spikül adı verilen devasa gaz sütunlarını gösteriyor. ESA'ya göre 22. saniyedeki patlama küçük görünebilir ancak yine de Dünya'nın boyutundan çok daha büyük.

 

Güneşin en yakın noktasına doğru yolculuğa çıkan bilim insanları elleri boş dönmedi! Olmaz denileni alıp geldiler... Görüntüler cehennemi aratmadı, çok sıcak - Resim : 1

BİR MİLYON SANTİGRAT DERECE

30. saniye civarında daha koyu renkli, neredeyse gökkuşağına benzeyen saç benzeri şeritler şeklinde görülebilen yağmur nispeten serindir ve muhtemelen 10.000 santigrat derecenin altındadır. Daha parlak olan arka plan çok daha sıcaktır ve yaklaşık bir milyon santigrat derecedir.

Solar Orbiter, bilim adamlarının Güneş'in inanılmaz derecede yakın görüntülerini elde etmelerine zaten olanak tanıdı. Mesafe söz konusu olduğunda, yalnızca Parker Güneş Sondası onu geçebildi: Geçen yıl sonda, Güneş'in "yüzeyinden" yalnızca 4,51 milyon mil yukarıdan süzülerek en yakın uçuş rekorunu kırmayı başardı.

Ancak Parker sondası öncelikle video kaydetmek için tasarlanmamıştı; ancak Solar Orbiter sayesinde bu kadar muhteşem bir görüntü elde edebildik.

 

Güneşin en yakın noktasına doğru yolculuğa çıkan bilim insanları elleri boş dönmedi! Olmaz denileni alıp geldiler... Görüntüler cehennemi aratmadı, çok sıcak - Resim : 2