Hastaneye kaldırılan Nil Burak kimdir, kaç yaşında? Nil Burak öldü mü? Nil Burak son durumu…

73 yaşındaki ünlü şarkıcı Nil Burak, konser için bulunduğu Kıbrıs'ta aniden rahatsızlandı. Tedavi için hastaneye kaldırılan Burak, yoğun bakıma alındı. Peki, Nil Burak kimdir? Nil Burak son durumu…

Hastaneye kaldırılan Nil Burak kimdir, kaç yaşında? Nil Burak öldü mü? Nil Burak son durumu…

73 yaşındaki müzisyen Nil Burak'tan üzücü haber geldi. Usta sanatçı, bağırsak düğümlenmesi nedeni ile Kıbrıs'ta hastaneye kaldırıldı ve acilen ameliyata alındı.

Hastaneye kaldırılan Nil Burak kimdir, kaç yaşında? Nil Burak öldü mü? Nil Burak son durumu… - Resim : 1

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRÜYOR

Nil Burak'ın yoğun bakımda tedavi gördüğü öğrenildi. Burak'ın son durumu hakkında henüz bir bilgilendirme yapılmadı. Ünlü sanatçının sağlık durumu hakkında açıklama yapılır yapılmaz haberimizden ulaşabilirsiniz.

Hastaneye kaldırılan Nil Burak kimdir, kaç yaşında? Nil Burak öldü mü? Nil Burak son durumu… - Resim : 2

NİL BURAK KİMDİR ?

Pembe Nihal Munsif ya da bilinen sahne adıyla Nil Burak (d. 27 Nisan 1948; Lefke), Kıbrıs Türkü şarkıcı.

Babası Kıbrıs'ın en eski sinema işletmecisi ve narenciyecisi, annesi ise ev hanımı olan Pembe Nihal Munsif, üç kardeşin en küçüğü olarak Kıbrıs'ın Lefke kasabasında dünyaya gelmiştir.

Hastaneye kaldırılan Nil Burak kimdir, kaç yaşında? Nil Burak öldü mü? Nil Burak son durumu… - Resim : 3

Müziğe olan ilgisi ilkokul yıllarına uzanan Nihal Munsif’in müzik kariyeri, Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği'nin korosunda şarkı söyleyerek başlamıştır.

Kıbrıs Amerikan Kız Koleji’nden mezun olduktan sonra dil eğitimi almak üzere İngiltere’ye giden Nihal Munsif, amatör olarak ilk defa Londra Gallipoli Restaurant'ta sahneye çıkmıştır.

Hastaneye kaldırılan Nil Burak kimdir, kaç yaşında? Nil Burak öldü mü? Nil Burak son durumu… - Resim : 4

1975 yılında tatil amacıyla Türkiye'ye gelen Nihal Munsif, arkadaşlarıyla birlikte gittiği İstanbul’un o dönemdeki en önemli gece kulübü olan Playboy’da, gelen davet üzerine sahneye çıkarak şarkı söylemiştir. Herkesin dikkatini çeken ve çok beğenilen Nihal Munsif’in sahne ismi o gece, Zeki Müren tarafından Nil Burak olarak değiştirilmiştir.