80 yaşındaki kadını bilezikleri için boğarak öldürdü

Maltepe’de bir apartmanın en üst katında yaşayan 80 yaşındaki Fatima Karagözgil isimli kadını torunun eşi önce boğarak öldürdü, sonra bileziklerini çaldı.

Maltepe’de yaşanan olayda, bir apartmanın en üst katında yaşayan 80 yaşındaki Fatima Karagözgil isimli kadına bir süredir ulaşamıyordu.

Yaşlı kadından haber alınamayınca yakınları kadının evine gitti ve içeri girmeye çalıştı. Kendi çabaları ile eve girmeye çalışan yakınları apartmanın güvenlik görevlisinden yardım istedi.

Güvenlik görevlisi çatıdan dairenin terasına ulaştı ve içeri girmeyi başardı ama yaşlı kadının yerde hareketsiz şekilde durduğunu gördü.

Evin kapısı içeriden açıldıktan sonra sağlık ve polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler, müdahaleler ardından Karagözgil'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Polis, boğularak ölen yaşlı kadının cüzdanının boş olduğunu ve kadının sürekli kolunda taktığı bileziklerin yerinde olmadığını görüldü. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

Yaşlı kadının yakınlarının ifadelerini alınırken, ifade veren kişiler arasında Fatime Karagözgil'in torunu H.K.’nin kocası olduğu öğrenilen Mustafa K.'nin verdiği çelişkili ifade polisi şüphelendirdi.

Polis tarafından Mustafa K.’nin cinayet gününe ait hareketlerini takip edildi. Katil zanlısının öğle saatlerinde bir kuyumcuya iki kez gittiği öğrenildi.

Mustafa K., kuyumcuda ilk 1 adet yüzük ve 2 adet bilezik, ikinci seferde ise 2 adet bilezik bozdurduğu öğrenildi. Sorguya alınan Mustafa K., Fatima Karaközgil'i öldürdüğünü itiraf etti.

Bir süre önce bir pastahanede çalışan Mustafa K.’nin eski patronuna borcu olduğu, eşine kısa sürede borçlardan kurtulacaklarını söylediği öğrenildi.

Yapılan incelemelerde cinayetin ardından Mustafa K.’nin eşi H.K.’nin banka hesabına para girişi olduğu, bu parayı yatıran kişinin de katil zanlısının eski patronu olduğu belirlendi. Katil zanlısı cinayetin ardından eski patronuyla görüştü. Eski patronuna olan 5 bin TL borcunun yanında kendisine 5 bin TL daha vererek, “Bu parayı eşimin hesabına ‘sana olan borcumun ödemesi’ şeklinde bir notla gönder” dediği, bu şekilde parayı aklamaya çalıştığını tespit etti.

Mustafa K.’nin sorgusunda, olay gününde Fatima Karagözgil’den borç para istedim. O da bana, “Zaten benim dairemde oturuyorsun, 2 yıldır da para almıyorum senden” dedi ve para vermeyi reddetti. Bunun üzerine onunla tartışmaya başladık. Tartışırken merdivenlerden düştü. Ben de onu yastıkla boğarak öldürdüm” dediği öğrenildi.

Eşinin babaannesi Fatima Karagözgil’i yastıkla boğarak öldüren katil zanlısı Mustafa K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Katil zanlısının cinayet sonrasında binadan ayrılarak öldürdüğü kadından çaldığı bilezikleri kuyumcuda bozdurduğu öğrenildi.