81 ile yazı gitti! Testi pozitif çıkanlar...

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, testi pozitif çıkan vatandaşların ödedikleri ücretin geri alınmasına dair soruları yanıtladı.

81 ile yazı gitti! Testi pozitif çıkanlar...

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, koronavirüs RT-PCR test ücretlerine ilişkin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere yazı gönderdi. Buna göre, test için 250 TL üzerinde ödeme yapan vatandaşlar, yaptıkları fazla ödemeleri iade alabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Koronavirüs muayene ve test ücreti olarak Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu 250 liradan fazla bedel ödemiş olanlar, aradaki farkın kendilerine iade edilmesi talebiyle ilgili sağlık kuruluşlarına sadece şifahen değil, e-posta, faks gibi yazılı yöntemlerle başvuruda bulunmalı" dedi.

Pozitif çıkanlar tamamını geri alacak

Yazıya göre, testi pozitif çıkış olanlar ise ödedikleri ücretin tamamının iadesini isteyebillir. Özel hastaneden olumlu sonuç alamayan tüketiciler bu uygulamadan ötürü o sağlık kurumuna yaptırım uygulanması için Sağlık Bakanlığına şikayet etmenin yanı sıra, fazladan ödemiş oldukları paranın iadesine karar verilmesi için hiçbir ücret ödemeden kaymakamlık ve ticaret il müdürlüklerinde bulunan tüketici hakem heyetine başvurabilir. Pandemi sürecinde dışarı çıkmak istemeyenler Ticaret Bakanlığının TUBİS uygulaması üzerinden e-devlet şifreleriyle başvurularını yapabilirler. Tüketici Hakem Heyeti Kararları mahkeme kararı hükmünde olup, İcra İflas Kanunu hükümlerine göre yerine getirilir.