Fay hattı koptu mu? 8.5 büyüklüğünde deprem geliyor iddiasına AFAD’dan açıklama!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından sosyal medyada ardı ardına asılsız haberler yayınlanmaya başladı. Bazı sosyal medya hesaplarında “Kahramanmaraş fay hattı koptu 8.5 deprem geliyor” iddiasının yayılması üzerine AFAD açıklama yaptı. Peki, Fay hattı koptu mu? 8,5 şiddetinde bir deprem bekleniyor mu? Yeni deprem uyarısı var mı? İşte detaylar…

Fay hattı koptu mu? 8.5 büyüklüğünde deprem geliyor iddiasına AFAD’dan açıklama!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.5 'lik depremler büyük yıkıma neden oldu. Pek çok ilde enkaz çalışmaları devam ederken uzmanlardan da artçılar nedeniyle hasarlı binalara girilmemesi uyarısı geliyor.  

FAY HATTI KOPTU MU? 8.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLACAK MI?

Türkiye kara günü yaşarken bazı sosyal medya hesapları tarafından da türlü iddialar da ortaya atılıyor. Bazı hesaplar üzerinden paniğe yol açacak asılsız paylaşımlar da yapılıyor.  Yapılan paylaşımlarla “Fay hattı koptu 8.5 büyüklüğünde deprem” olacak söylentileri hızla yayıldı. AFAD konu ile ilgili açıklama yaptı. Hem sosyal medya paylaşımlarına hem de yurt dışı kaynaklı deprem tahminleri işaret edilerek AFAD dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi açıklaması yapıldı.

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile ilgili "Şu anda en değerli şey vatandaşlarımız için sağlıklı bilgi. Ne yazık ki sosyal medyada, değişik kanallarda, bu konuda kötü niyetli insanlar devreye giriyor ve vatandaşlarımızın kafasını karıştıracak şekilde bilim dışı açıklamalarda bulunuyorlar. Ricamız, resmi açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya itibar etmemeleridir" dedi.