9 yıl boyunca bebeğini karnında taşıyan kadının korkunç sonu herkesi çok korkuttu...Okuyunca tüyleriniz ürperecek

Sindirim şikayetleriyle hastaneye giden kadın, ilginç gerçekle yüzleşti. 9 yıl önce hamile kalan kadının vücudunda 'taş bebek' olduğu ortaya çıktı. Bağırsaklarını tıkayan taşlaşmış fetüs yüzünden yeteri kadar beslenemeyen kadın, batıl inanışları sebebiyle tedavi olmayı reddettikten kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

9 yıl boyunca bebeğini karnında taşıyan kadının korkunç sonu herkesi çok korkuttu...Okuyunca tüyleriniz ürperecek

New York'ta yaşayan ve aslen Kongolu olan kadın, mide krampları, hazımsızlık ve yemek yedikten sonra guruldama şikayetleriyle doktorları ziyaret etti. Şikayetlerini öğrenen doktorlar, taramalar sonucunda 50 yaşındaki kadının 'taş bebek' adı verilen kireçlenmiş bir fetüse sahip olduğunu, bağırsaklarını sıkıştırdığını ve bu durumun dokuz yıl önceki bir düşük sebebiyle meydana geldiğini ortaya çıkardı.

9 yıl boyunca bebeğini karnında taşıyan kadının korkunç sonu herkesi çok korkuttu...Okuyunca tüyleriniz ürperecek - Resim : 1

BÜYÜ SONUCU OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Dünyada sadece 300 kez meydana gelen bu nadir olay, rahim dışında gelişen bir fetüsün hamilelik sırasında ölmesi ve vücuttan çıkamaması durumunda ortaya çıkıyor. 50 yaşındaki hasta kadın, doktorların bu konuda tedavi önermesine karşı çıkarak, yaşadığı bu korkunç olayın Afrika'da birisinin kendisine yaptığı bir "büyü" ile ilgili olduğuna inandığını söyledi ve ardından tedaviyi reddetti.

9 yıl boyunca bebeğini karnında taşıyan kadının korkunç sonu herkesi çok korkuttu...Okuyunca tüyleriniz ürperecek - Resim : 2

9 YILDIR TAŞIYORDU

Adı açıklanmayan kadın, 9 yıldır cenini taşıyordu. ABD'ye yerleştikten sonra annesine ameliyat teklif edildi, ancak annesi reddetti. Sonunda, ince bağırsağını tıkayan fetüsün neden olduğu yetersiz beslenmeden dolayı 14 ay içinde hayatını kaybetti.

YETERİ KADAR BESLENEMEDİ

Bu vakalarda ölüme, kalp durmasına yol açan doku parçalanması veya düzensiz kalp atışı olan kardiyak aritmi neden olabilir. Diğer nedenler, zayıflamış bir bağışıklık sisteminin neden olduğu bir enfeksiyonu içerir. 50 yaşındaki kadın için 'taş bebek' bağırsakları sıkıştırmaya devam etti. Bu, tıkanıklıklara neden oldu, yani vücudu artık hayati besinleri ememez hale geldi ve bu da açlığa yol açtı.

9 yıl boyunca bebeğini karnında taşıyan kadının korkunç sonu herkesi çok korkuttu...Okuyunca tüyleriniz ürperecek - Resim : 3

MÜDAHALEYİ REDDETTİ

SUNY Upstate Tıp Üniversitesi'nde vakayı bildiren bir iç hastalıkları uzmanı olan Dr. Waseem Sous, hastanın "ameliyat korkusuyla müdahaleyi reddetti ve semptom kontrolünü seçti. Ne yazık ki, litopedion nedeniyle tekrarlayan bağırsak tıkanıklığı ve tıbbi yardım alma korkusunun devam etmesi bağlamında ciddi yetersiz beslenmeden öldü." ifadelerini kullandı.