Milliler, Büyük Britanya'yı farklı devirdi

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, B Grubu’ndaki son maçında deplasmanda Büyük Britanya’yı 85-71 mağlup etti. İkinci turda I Grubu’nda maçlarını oynayacak olan ay-yıldızlılar, Sırbistan, Letonya ve Belçika ile karşı karşıya gelecek.

Milliler, Büyük Britanya'yı farklı devirdi

A Milli Takım, Vertu Motors Arena’da oynanan müsabakaya müsabakaya Shane Larkin, Buğrahan Tuncer, Onuralp Bitim, Sertaç Şanlı ve Sadık Emir Kabaca ilk beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını milliler 42-31 önde tamamladı. A Milli Takım'da Shane Larkin 22, Şehmus Hazer 11, Melih Mahmutoğlu 10 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Büyük Britanya’da ise Myles Hesson 18 sayıyla oynadı. Müsabakayı, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yöneticileri takip etti.

Milliler, Büyük Britanya'yı farklı devirdi - Resim : 1

"Bugün bir başlangıç oldu"
Milli oyuncularından Onuralp Bitim ve Sertaç Şanlı, İngiltere'nin Newcastle şehrindeki Vertu Motors Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından maça ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Onuralp Bitim, kendileri için en önemli şeyin kazanmak olduğunu belirterek, "Takımca hazırlıklarımızı çok iyi yapmamıza rağmen, sonuçta maç temposunda birbirimize alışıp kimyamızın daha çok artması gerekiyordu. Bugün bir başlangıç oldu." ifadelerini kullandı.

Milliler, Büyük Britanya'yı farklı devirdi - Resim : 2

"Umarım önümüzdeki maçları da kazanarak bu alışkanlığımızı devam ettiririz"
Bitim, antrenörlerinin bu maçla ilgili değerlendirmelerinin ardından eksikliklerini tamamlayarak bir sonraki maça çok daha iyi çıkacaklarının altını çizerek, "Sonuç olarak kazandığımız için mutluyuz." dedi. Ayrıca Bitim, Türkiye'nin Dünya Basketbol Şampiyonasındaki şansının da yüksek olduğunu belirterek, "Çok iyi, kaliteli bir takımız. Çok iyi çalışıyoruz. Bu süreci de iyi değerlendiriyoruz. Bu bir başlangıç oldu. Bu maçın en önemli şeyi kazanmaktı çünkü kazanmak da bir alışkanlık. Şu anda başladık. Umarım önümüzdeki maçları da kazanarak bu alışkanlığımızı devam ettiririz." dedi.

Milliler, Büyük Britanya'yı farklı devirdi - Resim : 3

"Türk taraftarın desteği bizim için çok önemli"
Oyunculardan Sertaç Şanlı da Büyük Britanya karşılaşmasının kendileri için zor bir maç olduğunu fakat iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getirdi. Şanlı, Türk takımının çok yetenekli oyunculardan oluştuğunun altını çizerek, Newcastle'da güzel bir galibiyet aldıklarını belirtti. "Bizim ilk amacımız galibiyetti. Önümüzde de uzun bir hazırlık dönemi olacak. Oyunumuzu daha iyileştireceğiz." diyen Şanlı, Türkiye'nin Dünya Basketbol Şampiyonasındaki şansının da yüksek olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Milliler, Büyük Britanya'yı farklı devirdi - Resim : 4


"Burada bu kadar Türk'ün yaşadığını bilmiyordum"

Şanlı, maçı izleyen Türk taraflara ilişkin de "Onlara çok teşekkür ederiz. Bu kadar Türk taraftar geleceğini düşünmüyordum. Burada bu kadar Türk'ün yaşadığını bilmiyordum. Onların desteği bizim için çok önemli. Bize çok destek ve güç verdiler. Onları bizim arkamızda hissetmek en önemlisi. Onlar için daha iyisini yapacağız." diye konuştu.