A Milli Futbol Takımı eski günlerine mi dönüyor?

Milli Takım’ımız Hırvatistan’ı ve Letonya'yı yenerek Almanya biletini aldı.

Milli Takım hocaları yıllardır tartışılıyor. Futbola düşkün bir ülke olarak A Milli Futbol Takım’ımızın başarısız olması oyuncuları ve yönetimi eleştirilerin odağı haline getirdi.

Son olarak Alman çalıştırıcı Stefan Kuntz tartışmaların odağı oldu. Uzun zamandır gitmesi gündeme geldi. Milli Takım maçları sürekli sıkıntılı bir şekilde kazandı. Türkiye rahat bir maç izle yemedi. Kuntz’un son maçında Japonya’ya 4 -2 yenilmesinin ardından Hırvatistan maçı öncesi radikal bir karar alındı Milli Takım Kuntz ile yolları ayırdı.

A Milli Futbol Takımı eski günlerine mi dönüyor? - Resim : 1

Taraftarın aklına şu soru geldi: Hırvatistan maçı öncesi hocayla yolları ayırmak doğru muydu?

A Milli Futbol Takım’ımızın yeni hocası Vincenzo Montella olduğu açıklandı. Adana Demirspor’dan tanıdığımız teknik direktör artık Milli Takım’ımızın hocasıydı. 

Herkes sorunun yanıtlanacağı günü yani Hırvatistan maçının olduğu günü bekledi. 2022 FIFA Dünya Kupası’nda üçüncü olan Hırvatistan ile Milli Takım’ımız karşı karşıya geldi. Dakikalar 30’u gösterirken Barış Alper Yılmaz’ın golü ile 1-0 öne geçtik. Deplasmanda Hırvatistan’ı kendi evinde yendik.

Gözler Letonya maçına çevrildi. Letonya maçını kazanmamız durumunda Almanya biletini alacaktık. Maçı kazanmaktan başka bir şansımız yoktu. İstatistiklere bakarsak Letonya’yı kendi evimizde hiç yenemedik. Maç Konya’da oynandı.

A Milli Futbol Takımı eski günlerine mi dönüyor? - Resim : 2

VINCENZO MONTELLA’IN OYUNCU SEÇİMLERİ

Milli Takım’ımız Letonya maçında, yenilseydi veya berabere kalsaydı Almanya için son 90 dakika olabilirdi. Adana Demirspor’dan tanıdığımız Montella’nın oyuncu tercihleri gündeme geldi. İlk 11’de Süper Lig’den tanıdığımız birçok isim vardı. Hırvatistan maçında ön plana çıkan ise İsmail Yüksek ve Samet Akaydın oldu.

Fenerbahçe de yedek olan Samet, Milli Takım’da ilk 11 de başladı. Melih ve Çağlar’ın olmaması diğer oyuncuların kendilerini göstermesi açısından fırsat doğdu. Özellikle Samet bunu çok iyi değerlendirdi.

A Milli Takım Euro 2024 elemeleri yedinci maçında Letonya ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda baskılarımıza rağmen bir türlü gol bulamadık. Yunus'un attığı bir gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İkinci yarı başladığında Galler, Hırvatistan’a gol attı maçı kazanamasaydık Galler’e konuk olup son maça kalacaktı.

A Milli Futbol Takımı eski günlerine mi dönüyor? - Resim : 3

Hoca tam değişiklik yapacağı sırada Yunus gol attı. 58. dakikada sahneye yine Yunus Akgün çıktı ve şahane bir gol attı. Letonya’nın o an dengesi bozulmaya başladı.

Montella oyuncu değişikliğini yaptıktan kısa bir süre sonra sahneyi Cenk Tosun devraldı. Cenk Tosun 83. dakikada gol attı ve Milli Takım’a ve taraftara derin bir nefes aldırdı. Skor 2 -0 bitti derken Kerem Aktürkoğlu 87. Dakika, Cenk Tosun 90 + 2’de fileleri havalandırdı.

4 - 0 ‘la biten maçın ardından Letonya’yı ilk defa kendi evimizde yendik. Montella ve taraftar derin bir nefes alarak Euro 2024’de katılmaya hak kazandık.

A Milli Futbol Takımı eski günlerine mi dönüyor? - Resim : 4

MİLLİ TAKIM RUHU ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜ

Maç sonunda ekranlara getirilen görüntülerde teknik adamın oyuncularla iletişiminde güzel bir uyum yakalamış olduğunu gördük. Oyuncular maç sonu verdiği röportajlarda hocalarına bolca övgü yağdırdı.