Kripto para kırmızıya döndü! ABD hükümetinin Bitcoin satışı piyasayı baskılıyor! Bitcoin ve Etherium’da son durum ne?

Kripto paralarda grafik tersine döndü! ABD hükümetinin Bitcoin satışına devam edeceği haberleri üzerine Bitcoin başta olmak üzere kripto paralarda ivme aşağıya doğru çekildi. Nisan ayında kırmızıyla başlayan kriptolarda satış baskısı sürüyor. Tron kurucusu Justin Sun’un Bitcoinleri yüzde 10 indirimle satın almayı teklif edeceğini açıklaması ateşi düşürmeye yetmedi. Peki, Bitcoin ve Etherium’da son durum ne? İşte detaylar…

Kripto para kırmızıya döndü! ABD hükümetinin Bitcoin satışı piyasayı baskılıyor! Bitcoin ve Etherium’da son durum ne?

Kripto paralarda aşağıya doğru çekilme devam ediyor. Nisan ayına kırmızı grafikle başlayan kriptolarda ABD’nin Bitcoin satışı etkili olmaya devam ediyor. 2013 yılında yaşanan Silk Road olayından sonra el koyulan 144 bin Bitcoin’in satışına ABD Hükümeti’nin devam ettiği haberi Bitcoin ve Etherium başta olmak üzere kriptolarda satış baskısını azaltmıyor. Analist Betül Yavuz kripto piyasasını değerlendirdi.

 BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

2013 yılında yaşanan Silk Road olayından sonra el koyulan 144 bin Bitcoin’in satışına ABD Hükümeti’nin devam etmesi kriptoda geriye çekilmelere neden oluyor. 14 Mart’ta 9.800 Bitcoin satan ABD Hükümeti, dört parça olacak şekilde 41.500 Bitcoin’i daha satmayı planlaması kriptolarda satış baskısına neden oldu. Tron kurucusu Justin Sun ise piyasa üzerindeki potansiyel etkisini en aza indirmek için Bitcoinleri %10 indirimle satın almayı teklif edeceğini açıklaması satış baskısını azaltmadı. Ayrıca dün OPEC+ ülkelerinin petrol üretiminde kısıntıya gideceklerini açıklamaları, ABD enflasyonuna baskı yapacağı ve FED’in faiz kararını etkileyeceği beklentisiyle kripto piyasalarındaki satış baskısını arttırdı.

BİTCOİN VE ETHERİUM’DA SON DURUM NE?

Kripto piyasası incelendiğinde bu sabah saatlerinde Bitcoin 27900$ seviyelerinde hareketlilik gösterirken, Ethereum 1790$ seviyelerinden alıcı buluyor. Altcoinler’de ise negatif bir seyir söz konusu. Kripto piyasasının toplam değeri geri çekilmelerle birlikte 1.13 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu yüzde 47.6 , Ethereum dominasyonu ise yüzde 19 seviyelerinde yer alıyor.  Bugün makro gündemde önemli bir veri olmamakla birlikte bu hafta ABD’den gelecek veriler önemli olacak. Çarşamba günü ADP tarım dışı istihdam değişikliği verisi, Perşembe işsizlik haklarından yararlanma başvuruları, Cuma da tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı radarımızda olacak. Ayrıca kripto piyasasının iç dinamiklerindeki haber akışları baskın olmaya devam etmesi bekleniyor.