ABD polisinden syahi tutukluya şiddet! O anlar kamerada

Michigan eyaletindeki bir polis, hapishanede işlemleri yapılan bir siyahi adama saldırdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, polisin önce yumruk attığı ve ardından yere düşürerek şiddet uyguladığı görülüyor. Polis, “görevi kasten ihmal” ve “saldırı” suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

ABD polisinden syahi tutukluya şiddet! O anlar kamerada

ABD’de bir polis şiddeti olayı daha yaşandı. Michigan eyaletindeki bir hapishanede, 19 yaşındaki siyahi bir adamın parmak izi işlemi sırasında polis tarafından darp edildiği görüntülendi.

Güvenlik kamerasında, polis Matthew Rodriguez’in siyahi adama yumruk attığı ve ardından yere fırlatarak şiddete devam ettiği gözlendi. Diğer polisler olay yerine gelirken, Rodriguez siyahi adamın başını kaldırarak yere vurdu. Bu durumu diğer iki polise amirlerine bildirdi.

Rodriguez, Warren Polis Departmanı’nda 14 yıldır görev yapıyordu ve olaydan sonra idari izne çıkarıldı. Mahkemeye sevk edilen Rodriguez’e “görevi kasten ihmal” ve “saldırı” suçlamaları yöneltilmiştir. Komiser William Dwyer ise şiddete tepki göstererek, “Biz böyle bir davranış sergilemeyiz, bu biz değiliz” şeklinde konuştu.

Dwyer, şiddeti bildiren polislere övgüde bulunarak, “Bu olay sistemin ve politikalarımızın işlediğini göstermektedir. Eğer gerekli makamlara haber verilmemiş olsaydı belki de hiçbirimizin haberi olmayacaktı” dedi. Savcı Pete Lucido ise “Hiçbir rozet veya üniforma kimseyi sorumluluktan kurtaramaz” şeklinde konuştu.