ABD'de askeri helikopter kayboldu: 5 askerin akıbeti belirsiz!

ABD’de Nevada eyaletinden California eyaletine uçan askeri helikopterle irtibat kesildi. Helikopter içindeki 5 askerin durumu ise belirsiz.

ABD'de askeri helikopter kayboldu: 5 askerin akıbeti belirsiz!

Nevada eyaletinde yer alan Clark County'deki Creech Hava Kuvvetleri Üssü'nden 5 asker ile havalanan CH-53E Super Stallion tipi askeri helikopter ile California eyaletinde yer alan San Diego yakınlarında irtibat kesildi. Yetkililer, helikopteri bulmak için arama-kurtarma operasyonu başlattı. Helikopterin, San Diego’daki MCAS Miramar Hava Üssü’ne gittiği açıklandı.

Helikopterin bilinen son konumunun dağlık arazi olduğu ifade edilerek, dronların ve diğer gözetleme teknolojilerinin arama-kurtarma çalışmalarında kullanıldığı belirtildi. Ekiplerin, arazinin dik ve çamurlu olması nedeniyle bölgeye sınırlı erişimi olduğu açıklandı.

BBC'nin haberine göre;

İçerisinde beş denizcinin olduğu helikopteri San Diego Bölgesi Şerif Departmanı aramaya yardımcı oluyor. Deniz Piyadeleri tarafından yapılan açıklamada, kayıp denizcilerin, merkezi Miramar'da bulunan 3. Deniz Uçağı Kanadı'nın bir parçası olan Deniz Ağır Helikopter Filosu 361'e atandığını belirtildi.

İtfaiye ekipleri Çarşamba günü yerel saatle 02:20'de (GMT 10:20) kayıp uçak konusunda uyarıldı ve ekipleri Kaliforniya'daki Morina Gölü yakınındaki bir bölgeye gönderdiler ancak helikopteri bulamadılar.

Yetkililer, arama çalışmalarının yoğun kar yağışı ve kış koşulları nedeniyle sekteye uğradığını söyledi. Olay, bölgenin şiddetli yağmurlar ve dağlık bölgelerde birkaç inç kar içeren bir kış fırtınasının yaşandığı dönemde meydana geldi.