ABD'de Floyd cinayetinin üçüncü yıl dönümü

ABD'nin Minnesota eyaletinde orantısız güç kullanarak siyahi George Floyd'un ölümün 3’üncü yılı… Floyd'un ölümüne sebep olan polis memuru ikinci derece cinayetten mahkûm edildi.

ABD'de Floyd cinayetinin üçüncü yıl dönümü

ABD'nin Minnesota eyaletinde 2020'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Tüm dünyada yankı uyandıran olayda, polis gözaltına alırken dizini Floyd’un boğazına 8 dakika bastı. Floyd'ın bu sırada “Nefes alamıyorum” dediği duyulmuştu.

Hastaneye kaldırılan Floyd'un polis şiddeti nedeniyle ölmesi hem ülke gündeminde hem de dünyada protestolara neden olmuştu.

Floyd'un medeni haklarını ihlal etmekten federal mahkemede suçlu bulunan Keung ve Lane ise sırasıyla 2,5 ve 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Keung ve Lane eyalet düzeyindeki yargılanmalarında ise haklarındaki "ikinci derece kasıtsız cinayete yardım ve yataklık etme" suçunu kabul etmişti. Keung, 3,5 yıl, Lane ise 3 yıl hapis cezası almıştı.

ABD'de Floyd cinayetinin üçüncü yıl dönümü - Resim : 1

SON CEZA DAVASI KARARA BAĞLANMIŞTI

Floyd'un ölümüyle ilgili şubat ayında federal düzeyde yapılan yargılamada, Floyd'un medeni haklarını ihlal etmekten ve meslektaşları Chauvin'i durdurmak için müdahale etmemekten suçlu bulunan Thao 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.