Komadayken bebek doğurdu

ABD'de korona virüsü nedeniyle kaldırıldığı hastanede ilaç destekli yapay komada tutulan bir kadın doğum yaptı. 27 yaşındaki Angela Primachenko, komadan uyanıp bebeğinin yaşadığını öğrendiğinde "Yürüyen bir mucize gibi hissediyorum" dedi.

Komadayken bebek doğurdu

ABD, 33 haftalık hamileyken korona virüsü nedeniyle kaldırıldığı hastanede durumu ağırlaşınca ilaç destekli komaya sokulan ve bu sırada doğum yapan 27 yaşındaki Angela Primachenko’yu konuşuyor. Komadan uyanınca hastane çalışanlarının alkışlarıyla şaşkına dönen Primachenko, “Minnettarım” dedi.

Alerji diye gitti, korona virüs çıktı

Söz konusu olay, ABD’nin Washington eyaletinin Vancouver kentinde meydana geldi. Bir süredir alerji nedeniyle bazı şikâyetleri olan Primachenko, önlem olarak korona testi yaptırmak için 22 Mart günü hastaneye gitti. Bu sırada virüs nedeniyle ağır bir şekilde hastalanacağını veya doğumunda bir sorun yaşanacağını düşünmemişti.

Ancak korona virüsü testi pozitif çıkarken, durumu aniden ağırlaştı ve solunum cihazına bağlandı. Doktorlar bu noktada, bebeği korumak için Primachenko’yu ilaç destekli yapay komaya soktu. 27 yaşındaki kadın 6 Nisan günü uyandığında, bebeğinin doğmuş olduğunu fark etti.

Doktorlar ayakta alkışladı

NBC kanalına konuşan Primachenko, “Uyandım ve bir baktım ki artık karnım yoktu! Ne kadar şaşırdığımı anlatamam” dedi. Primachenko, yoğun bakımdan çıkarıldığı sırada herkesin kendisini ayakta alkışladığını anlatırken, “Çok şaşkın, ne kadar minnettar olduğumu anlatamam” ifadelerini kullandı.

Bebeğin testleri negatif çıktı

Doğumdan sonra, Primachenko’nun eşi, 11 aylık ilk çocuğu ve Ava adı verilen bebeğe test yapıldı. Yeni doğan bebek dahil ailede virüse rastlanmadı. Şu an için hastanede tutulan bebeğin de önümüzdeki günlerde taburcu edilmesi bekleniyor.