ABD'deki eyalet isyanını Devlet Bahçeli 7 yıl önce yazdı! “Bahçeli’nin geçmişte yaptığı açıklama ne kadar öngörülü olduğunu gösteriyor”

 ABD'de Teksas eyaleti ile Biden yönetimi arasındaki anlaşmazlık ve Devlet Bahçeli'nin 7 yıl önce ABD'ye verdiği mesajın öngörüsü Kübra Par'la Farklı Açılar'da masaya yatırıldı. Par, Bahçeli'nin öngörüsüne vurgu yaparak, "Bahçeli’nin geçmişte yaptığı açıklama ne kadar öngörülü olduğuyla ilgili bize bir işaret gösteriyor" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Bahçeli'nin bir konuşma kesitini "Lider odur ki dağın ardındakini göre, lider odur ki başa geleceği bile…" diyerek paylaştı.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, İYİ Parti GİK Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, hukukçu Bışar Özbey, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. ABD'nin güney sınırına ilişkin Başkan Joe Biden yönetimi ile Teksas eyaleti arasındaki anlaşmazlık ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 7 yıl önce ABD'ye verdiği mesaj programda masaya yatırıldı.

"DEVLET BAHÇELİ’NİN GEÇMİŞTE YAPTIĞI AÇIKLAMA NE KADAR ÖNGÖRÜLÜ OLDUĞUYLA İLGİLİ BİZE BİR İŞARET GÖSTERİYOR"
Par "ABD’de ilginç şeyler oluyor ve Sayın Devlet Bahçeli’nin geçmişte yaptığı açıklama ne kadar öngörülü olduğuyla ilgili bize bir işaret gösteriyor. ABD’de 25 eyalet valisi Teksas ile Biden hükümeti arasında yaşanan sınır anlaşmazlığı tartışmasında Teksas’ı destekledi. 25 Vali Joe Biden’a ülkeyi savunmasız bırakmakla suçlayarak Biden’a karşı ortak bildiri imzaladı ve Teksas valisi son olayların ardından yaptığı açıklamada ‘Kahraman ulusal muhafızlarımız federal hükümet ile çatışmaya hazır’ dedi. Olay göçmenler geçmesin diye Teksas’ın çevresini sarmak istiyor Biden ‘Kaldırın’ diyor. Bu eyaletler de kaldırmıyor. Bu da akla 7 yıl önce Devlet Bahçeli’nin ABD’ye verdiği bir mesajı. 16 Eylül 2017’de Sayın Bahçeli ‘Bölgemizde fitneye mihmandarlık yapan ABD gelecekte kendi eyaletlerinde baş gösterebilecek bağımsızlık arayışına ne diyecektir?’ Bu sınır meselesine o zaman da değinmiştir. Biz de bu öngörü için Sayın Bahçeli’ye saygı duyuyoruz." ifadelerine yer verdi. 


"LİDER ODUR Kİ DAĞIN ARDINDAKİNİ GÖRE, LİDER ODUR Kİ BAŞA GELECEĞİ BİLE…"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de sosyal medya hesabından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 16 Ocak 2024 tarihindeki TBMM Grup Toplantısı konuşmasından bir kesiti "Lider odur ki dağın ardındakini göre, lider odur ki başa geleceği bile…" diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.