ABD'li gizli yetkiliden itiraf gibi Türkiye açıklaması: Yunanistan'a F-35 verdik, hala çok korkuyorlar

İYİ Parti GİK Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, ABD'li gizli bir yetkilinin açıklamalarını Kübra Par'la Farklı Açılar programında anlattı. Aslan, ABD'li yetkilinin Yunanistan'a F-35 savaş uçakları verilmesine rağmen hala endişe duyduklarını ifade ettiğini aktardı. Bu endişenin sebebi olarak ise Türk pilotların Ege'deki faaliyetlerinde daha cesur davrandıklarını ve Yunan pilotlardan farklı olarak daha yüksek irtifalara çıkabildiklerini belirtti.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, İYİ Parti GİK Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, hukukçu Bışar Özbey, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. 

ABD Büyükelçiği'nden bir yetkili Aslan'a gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Aslan'ın sözleri şu şekilde:
Ben ABD büyükelçiliğinden yetkili biriyle konuştum. Bunu Türk televizyonlarında ilk kez açıklayacaklar. ABD’de bu olayların simülasyonu yapılıyormuş. Eğer bir iç savaş çıkarsa ABD’nin nasıl bir reaksiyon göstereceği, nasıl bir iç savaş çıkabileceği, karşılığında ne olacağı. Ve bunu zamanında FETÖ herhalde bunlardan esinlenerek şerefli ordumuza bu kumpası attı. Hatırlıyor musunuz iç karışıklık çıkartılacak bir TSK’nın simülasyonunu darbe hazırlığı olarak nitelendirip içeri attı. ABD’de anayasal olarak eyaletlerin yasa dışı bağımsızlık istemelerinin cezası idam ve yasak.

"YUNANLARA F-35 VERİYORUZ, HALA ÇOK KORKUYORLAR"
ABD’li görüştüğüm yetkili ‘Size F-16 veriyoruz Yunanlara F-35 veriyoruz, hala çok korkuyorlar’ diyor. Neden korkuyorlar biliyor musunuz? Bu zor dönemde bile Ege’de göz açtırmıyorlar onların cesaret edemeyeceği irtifalara iniyorlar bizim pilotlarımız onlar o uçaklarla inemiyorlar.