ABD'de metro sular altında kaldı! Ülkede olağanüstü hal ilan edildi

ABD'nin Louisiana kıyılarında etkili olan İda Kasırgası, ülkeye cehennemi yaşatıyor. Son olarak sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde metronun sular altında kaldığı görüldü. New York ve New Jersey'de olağanüstü hal ilan edildi.

İda Kasırgası, hayatı felç etti. Kasırga, Louisiana eyaletinde yol açtığı hasarın ardından New Jersey'de de şiddetli sağanak ve fırtınaya neden olurken araçlar caddelerde su altında kaldı.

Kasırga New Jersey'de evleri paramparça ederken birçok kentin sokakları göle döndü. Metro istasyonları ise birkaç saat içinde sular içinde kalarak bir süre hizmet veremedi. New York ve New Jersey'de 'olağanüstü hal' ilan edildi.

ABD New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte meydana gelen yağış nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini Twitter hesabından duyurdu. Blasio şunları söyledi:
Bu gece New York için olağanüstü hal ilan ediyorum. Şehir genelinde rekor kıran yağmur, acımasız sel ve yollarımızda oluşan tehlikeli koşullar ile bu gece tarihi bir hava olayı ile mücadele ediyoruz.

 

Kaynak: Mynet