Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı mı oluyor?!

Biz, İYİ Parti HDP ile anılmaktan rahatsız mı, CHP-HDP ortaklığı resmen açıklanacak mı diye tartışırken, ABD’nin Başkan adayı Joe Biden ‘Millet İttifakı’na dahil olma kararı verdiklerini açıkladı! Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı muhalefeti destekleyeceklerini söyleyerek, hadsiz bir çıkış yaptı. İşin darbeyle mi, seçimle mi olacak kısmına girmiyorum bile. Çünkü 15 Temmuz’da derslerini aldılar. Bu saatten sonra sadece ima edebilirler.

Gelelim sadede!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Abdullah Gül ilişkisinin ne boyuta geldiği artık herkesin malumu. Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener’in itirazı olmasaydı, CHP’nin adayı Abdullah Gül’dü. Bugün baktığınızda da Kılıçdaroğlu’nun hala aynı fikirde olduğunu görüyoruz. Her ay Maslak’ta boşuna biraraya gelmiyorlar herhalde.

Benim anlamadığım adaylık için partinin genel başkanlığını yaptığı isim Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının hiç gündeme gelmemesi. Kılıçdaroğlu hep başka isimler üzerinden bir oyun kurma çabasında. Ancak gözden kaçırdığı nokta; bugünkü sistemde cumhurbaşkanı olan isim aynı zamanda genel başkan da olabiliyor. Doğal olarak; Abdullah Gül’ü CHP Genel Başkanı olarak da görebiliriz. 

Bakın ne diyor Muharrem İnce, “CHP’nin iktidarı demek şu demek. CHP Genel Başkanın cumhurbaşkanı olması demek. Ben iktidardan bunu anlarım. Eğer Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini cumhurbaşkanı yapacaksan ben ona CHP iktidarı demem ki. Genel başkanın böyle bir iddiası yok ki. Böyle bir iddiası yoksa CHP’nin iktidara yürüdüğü hayal demektir. İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum. İktidara yürüme iddiası yok ki zaten”.

Tabloya baktığımızda hiç de haksız değil Muharrem İnce. Bugünkü sistemde cumhurbaşkanı değilsen, nasıl olur da iktidar benim dersin? İşin içinde başka pazarlıklar dönüyorsa onu bilemem…

Kılıçdaroğlu’na bu sorulduğunda, hiç anlam veremediğim bir şekilde, “Abdullah Gül isminden niye korkuyorlar?” şeklinde tuhaf bir savunmayla karşılaşıyorsunuz. Kimsenin Gül’den falan korktuğu yok da, Kılıçdaroğlu’nun gözden kaçırdığı başka bir nokta var. Eğer, destekledikleri Gül seçilirse, kendisinin CHP Genel Başkanı olarak kalmasının hiçbir anlamı kalmayacak.

İşte bütün bu nedenlerle asıl sorulması ve cevap bulması gereken soru; “Sayın Kılıçdaroğlu, onu bunu arayacağınıza, başkasından medet umacağınıza, siz neden cumhurbaşkanı adayı olmuyorsunuz?”.