"Gül - Kılıçdaroğlu ile görüştü" iddiasına yanıt!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özel bir yatta görüştüğü iddiasını Gül'ün İletişim Ofisi, "Kötü niyetli ve saygısızca." diyerek yalanlarken, CHP'li Öztrak, "Görüşeceklerse açık seçik görüşürler. Neden gizli görüşsünler." dedi

"Gül - Kılıçdaroğlu ile görüştü" iddiasına yanıt!

Sabah yazarı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Kalamış Marina'da özel bir yatta bir araya geldiğini iddia etti.

Övür, söz konusu görüşmenin Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul kararıyla ilgisi olduğunu öne sürdü.

Bu iddianın ardından Abdullah Gül'ün Ofisi'nden bir açıklama yapıldı. Twitter hesabından yapılan açıklamada iddialar kesin bir dille yalanlanırken şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Sabah Gazetesi'nde Mahmut Övür’ün 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile ilgili yazısı tamamen yalan, kötü niyetli ve saygısızcadır. Kamuoyunun bilgisine."

CHP: Görüşeceklerse açık seçik görüşürler

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gazetecilerin "Gül - Kılıçdaroğlu görüştü" iddiasıyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kılıçdaroğlu ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel bir görüşme yaptığı" iddialarının da sorulduğu Öztrak, "Allah, akıl fikir versin. Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genel Başkanımız özel bir yatta, gizli saklı neden görüşsün? Görüşeceklerse açık seçik görüşürler. YSK'nın kararıyla ilgili olarak Sayın Gül'le ne görüşülecek? Bunların hiçbirinin hakikatle en ufak bir ilişkisi yoktur. İbretle izliyoruz bu yaratılmak istenen gündemi." yanıtını verdi.