Abdullah Gül: Tekrar parti kapatan dar bakışlı bir (Anayasa) mahkeme mi isteniyor?

Ahu Özyurt, sunduğu Sağlı Sollu programında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AYM'ye atadığı isimler üzerinden yaptığı açıklamayı paylaştı. Abdullah Gül, açıklamasında "Tekrar parti kapatan dar bakışlı bir (Anayasa) mahkeme mi isteniyor?" dedi.

tv100'de Sağlı - Sollu programını sunan Gazeteci Ahu Özyurt canlı yayında, "Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayıp not bıraktım. Atadığı isimler üzerinden yazılı bir açıklaması olup olmayacağını sordum" diyerek. Abdullah Gül'ün tv100'e özel açıklamasını canlı yayında açıkladı.

Abdullah Gül açıklamasında şunları söyledi;

"AYM'ye yapılan yakıştırmaları anlayamıyorum"

"Bu tartışmaları hayretle takip ediyorum. Yıllardır Anayasa Mahkemesi özgürlükçü olsun, yasakçı olmasın. Dar anlamda düşünen bir AYM olmasın derken...

Şu an özgürlükçü davranan, AİHM içtihatlarına uygun davranan AYM'ye yapılan bu yakıştırmaları anlayamıyorum.

Üyeleri şu atamış, bu atamış ayrı bir konu. Aslolan üyelerin bakışı çok önemli. Tekrar parti kapatan,  dar bakışlı bir mahkeme mi isteniyor? Bu tarz tartışmayı ilk defa görüyorum. Ve üzüntü ile karşılıyorum. Bu arada Yüksek Mahkeme üyeleri dahil, tüm hakim ve savcıların siyasi görüş paylaşmalarını çok yanlış buluyorum. Hakimler kararlarıyla konuşur"