Açıklama yapıldı: e-Devlet üzerinden satın alınabilecek

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çeşitli projelerde uzaktan algılama verileri ve tarama yöntemiyle elde edilen coğrafi verilerin e-Devlet'ten paylaşılacak.

Açıklama yapıldı: e-Devlet üzerinden satın alınabilecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, evre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çeşitli projelerde uzaktan algılama verileri ve tarama yöntemiyle elde edilen coğrafi verilerin e-Devlet Kapısı vasıtasıyla “Coğrafi Veri Satış Portalı” üzerinden paylaşıldığını ifade etti.

Sistem karekod üretiyor

Büyük hacimli coğrafi verilerin; toplanması, depolanması, işlenmesi, yönetimi, mekansal analizi, sorgulaması gibi işlere yarayan siparişler için e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen ödeme sisteminin tamamen güvenli olduğunu belirten Koç, “Akademisyenler, üniversite öğrencileri, araştırmacılar, girişimciler talep ettikleri bölgeye ait verilere il, ilçe, ada, parsel bilgisiyle kolayca ulaşabilecek.” Açıklamasında bulundu.

Sistem ile kimin ne zaman ne aldığının belirlendiğini söyleyen Koç, “Portal üzerinden talep edilen coğrafi veriler ve görüntüler için sistem tarafından karekod üretiliyor. Bu karekod, ürünü kimin, ne zaman ve nereden aldığına dair bilgiler içeriyor” dedi.

Nasıl erişilir?
e-Devletin yeni uygulamasına erişim için e-Devlet Kapısı üzerinden “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” bölümüne bakmak gerekiyor.

Ayrıca ürün bilgileri için yapılan açıklamada, e-Devlet üzerinden sorgulama ekranına ürünler üzerinde yer alan karekod numarası girildiğinde, ürünün doğrulaması yapılarak Coğrafi Veri Satış Portalı’ndan kim tarafından ve ne zaman temin edildiğine ilişkin bilgilerin görülebildiği bildirildi.

e-Devlet sistemi üzerine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 6 yeni hizmeti eklendi. Buna göre bu hizmetler artık e-Devlet üzerinden verilecek hizmetler şöyle sıralandı:

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanuna Göre Kurayla Yerleşim Sorgulama

3713 Sayılı Kanuna Göre Şehit ve Gazi Yakınları ile Gaziler için Atama Kurası Sonucu Sorgulama

5510 Sayılı Kanunun Geçici 66. Maddesi Kapsamında Hayatını Kaybeden Madencilerin Yakınlarının Atama Kura Sonucu Sorgulama

Bu hizmeti kullanarak, 5510 sayılı kanunun geçici 66. maddesi kapsamında hayatını kaybeden madencilerin yakınıysanız atama kura sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Bu hizmeti kullanmak için sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Özelleştirme Uygulamaları Sebebiyle 657 sayılı Kanunun 4B maddesi Kapsamında Sözleşmeli Personel Atama Kurası Sonucu Sorgulama

Arabulucu Seçimi Başvurusu ve Takibi

Koruyucu Aile İlk Görüşme Talebi