Açıklarda gezen balıkçıların ağına takıldı… Hemen özel tekneler ve ekipler sevk edildi

Avustralya’nın Queensland eyaletinde açıklara çıkan balıkçılar ağlarını attıklarında ağlarına kambur balina takıldı. Hayretler içerisinde kalan balıkçılar hemen durumu yetkililere bildirdi. Özel üretilen iki tekne ve kurtarma ekipleriyle operasyon başarılı bir şekilde yapıldı.

Açıklarda gezen balıkçıların ağına takıldı… Hemen özel tekneler ve ekipler sevk edildi

 Avustralya’nın Queensland eyaletinde bulunan  Gold Coast kenti açıklarında balığa çıkan balıkçılar denize ağ attıktan sonra ağlarına kambur balinanın takıldığını gördüler. Şoke olan balıkçılar durumu derhal yetkililere bildirdi.

 Açıklarda gezen balıkçıların ağına takıldı… Hemen özel tekneler ve ekipler sevk edildi - Resim : 1

ÖZEL TEKNE VE EKİPLE KURTARILDI

 Sea World Foundation’dan yapılan açıklamada, balıkçı ağlarını kesmek için özel üretilen iki tekneyle kurtarma operasyonunun yapıldığını duyurdu. Bu tarz kurtarma operasyonlarının oldukça tehlikeli olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu kurtarma operasyonları, ekiplerin 30 tona kadar ağırlığa sahip büyük hayvanlarla uğraşması, deniz ve hava koşullarıyla mücadele etmesi nedeniyle son derece tehlikelidir. Bu nedenle kurtarma ekiplerinin ve hayvanın güvenliği için yalnızca eğitimli kurumlar tarafından gerçekleştirilmelidir” denildi.

Açıklarda gezen balıkçıların ağına takıldı… Hemen özel tekneler ve ekipler sevk edildi - Resim : 2

Açıklarda gezen balıkçıların ağına takıldı… Hemen özel tekneler ve ekipler sevk edildi - Resim : 3