Acun Ilıcalı, Türk futbolunun gelişmesi için atılacak tek adımı açıkladı

Hull City-Galatasaray maçı öncesi takımına ziyafet çektiren Acun Ilıcal, Türk futbolunun gelişmesi için atılacak tek adımı açıkladı. İşte o açıklama...

Acun Ilıcalı, Türk futbolunun gelişmesi için atılacak tek adımı açıkladı

Kanal satın aldıktan sonra hayalini gerçekleştirerek Hull City takımını alan Acun Ilıcalı, futbola düşkünlüğü ile biliniyor. Ünlü medya patronu Türk futbolunun gelişmesi için atılacak tek adımı söyledi. Açıklamaları kaçak yollardan maç izleyenleri üzecek gibi görünüyor.

"IP TV'NİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

Acun Ilıcalı, yaptığı açıklamada "Türkiye'de futbolun gelişmesinin tek bir yolu var. O da korsan yayını bitirmek. IP TV işinin önüne geçilmeli" dedi.

Ilıcalı şunları da dile getirdi:

"Korsan yayının bitmesi lazım. Bu ülke çok zor duruma düşecek. Bu ülke futbol olarak çok zorlanacak. Anadolu takımlarının geleceğiyle ilgili çok kaygılıyım. İngiltere’de 200 milyon Pound yıllık Premier Lig takımlarının aldığı para. Bizim 4 büyüklerin gişe gelirleri ve sponsor gelirleri var. Bu gelirler sayesinde ekonomi korunabiliyor. Anadolu kulüpleri naklen yayın parasıyla yaşıyordu. Naklen yayın gelirleri feci şekilde düştü. Buradan alınan gelirler 10’da 1’e düştü. Ülkece korsan yayını bitirmemiz lazım. Bu konuda ben 1 yıldır uğraşıyorum. Türkiye’de naklen yayın geliri, İngiltere’nin yüzde 1,5’u. Korsan yayın engellenmezse kulüpler para kazanmayacak. Taraftar kendi bindiği dalı kesiyor. Bu bir hırsızlıktır. Hırsızlık yapanın engellenmesi lazım."