'Adana Havalimanı kapatılmasın'

Adana, Başkan Zeydan Karalar öncülüğünde, Adana Havalimanı’na sahip çıkıyor.

'Adana Havalimanı kapatılmasın'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmak istenmesine tepki olarak, Adana Havalimanı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP Adana Milletvekilleri, Millet İttifakı’na mensup siyasi partilerin temsilcileri ve Adanalıların katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Zeydan Karalar, “Gördüğünüz gibi Adana bu konuda bütün olmuş durumda. Adana TRT’yi, Karayollarını, Devlet Demiryollarını kaybetti. Buradan giden her kurum hem gelir hem istihdam kaybı anlamına gelir. Bugün Adana ve Mersin'in nüfusu mültecilerle birlikte 6 milyon. Biz Mersin’de uluslararası bir havaalanı yapılmasına karşı değiliz. Rize’nin nüfusu 350 bin, Tabzon'un nüfusu 850 bin. Orada iki tane havaalanı oluyor. Memleketin neresinde ne ihtiyaç varsa yapılsın ama 6 milyon nüfuslu iki kente iki havaalanı fazla değil. Havaalanımızı kapatmayın. Bu havaalanı Adanalılar için çok önemli” dedi.

Basın toplantısında, “350 bin nüfuslu Rize’ye havaalanı yapıldığı için, 850 bin nüfuslu Trabzon’un havaalanı kapatılmadı. 3 milyon nüfuslu Adana’mızı havaalansız bırakmayız” yazılı pankart taşındı.