Adana, Mersin ve Osmaniye için gece hakkında resmi uyarı geldi. Evden paspasa bile basmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Adana ve çevresi için resmi uyarı geldi. Mersin ve Osmaniye de etkilenecek. Gece saatlerinden itibaren paspasa bile basmayın.

Adana, Mersin ve Osmaniye için gece hakkında resmi uyarı geldi. Evden paspasa bile basmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu gece saatlerinden itibaren Akdeniz bölgesindeki illimiz Adana ve çevresini etkilemesi beklenen kuvvetli bir yağış hakkında uyarı yapıldı. 

Adana ve hemen yanındaki illerimiz Mersin ile Osmaniye'nin de kuvvetli yağışlardan nasibini alabileceği ifade ediliyor. Vatandaşlarımızın bu nedenle özellikle gece saatlerinde önlem almadan evlerinin önüne, paspasa kadar bile çıkmamaları gerekiyor. Çünkü gece ayazı da vuracak. 

Meteoroloji'den Adana'ya yönelik yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı: 

"Adana çevrelerinde bu gece saatlerine kadar yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Ani sel, su baskını, yıldırım ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." 

MERSİN İÇİN DE AÇIKLAMA YAPILDI

Öte yandabn MGM tarafından Mersin için yapılan uyarıda ise şöyle denildi: 

"Yapılan son değerlendirmelere ve meteoroloji radarından alınan bilgilere göre Mersin'in batısında etkili olan yağışların, önümüzdeki 3 saatlik periyotta Mersin'in doğu kesimlerini etkisi altına alarak yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." 

Adana, Mersin ve Osmaniye için gece hakkında resmi uyarı geldi. Evden paspasa bile basmayın - Resim : 1