3 çocuğunu öldüren anne hakim karşısında

Adana'nın Yüreğir ilçesinde 3 yaşındaki Mahmut, 7 yaşındaki Semanur ve 9 yaşındaki Mehmet Emin isimli çocuklarını bıçaklayarak öldürdükten sonra başlarını gövdelerinden ayırdıktan sonra intihar etmeye kalkışan cani anne Selma Cice hakim karşısında.

3 çocuğunu öldüren anne hakim karşısında

Adana'nın Yüreğir ilçesi Geçitli Cumhuriyet Mahallesi'nde 21 Ekim 2018 yılında yaşanan olay tüm Türkiye'nin kanını dondurmuştu. Tarlaya çalışmaya giden Cabbar Cice, eve döndüğünde koridordaki kan gölünde çocuklarının başları gövdelerinden ayrılmış cansız bedenlerini ve kanlar içinde yatan karısı Selma Cice'yi bulmuştu.

Eşi Selma Cice'nin hayatta olduğunu fark edince sağlık ekiplerini arayan adam asıl şoku olayın ardından yaşamış, çocuklarının karısı tarafından bıçaklanarak öldürüldükten sonra başlarının kesildiğini öğrenmişti. Hastanede tedavisi yapıldıktan sonra cezaevine konulan ve akıl sağlığı raporu istenen Selma Cice'nin yargılanmasına devam edildi.

SEGBİS'le bağlantı kurulamadı

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Selma Cice, Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi Müdürlüğü ile Sesli ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı kurulamadığı için katılamadı. Sanık avukatı ise duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, sanığın cezai ehliyetiyle ilgili rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen yazıya cevap verildiğini, kurumun cevabında, yeni tip koronavirüs nedeniyle Selma Cice'nin muayene tarihinin ertelendiği yönünde bilgi verildiğinin yer aldığını söyledi.

Mahkeme savcısı, sanığın tutukluluğunun devamına karar verilmesi yönünde mütalaa sundu. Sanık avukatı da kovuşturmanın genişletilmesini isteyip müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Olayın geçmişi

Olay, 21 Ekim’de merkez Yüreğir’e bağlı Geçitli Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Selma Cice (26) sabah eşi tarlaya gidince pencereleri kapatıp tüm kapıları da kilitleyerek evin koridorunda 6 yaşındaki oğlu Mahmut, 9 yaşındaki kızı Semanur ve 11 yaşındaki Mehmet Emin Cice’nin boğazını keserek kafalarını vücudundan ayırarak öldürdü.

Çocuklarının cansız bedenine bakıp, aynı bıçakla bileklerini keserek intihara kalkışan Selma Cice, aşırı kan kaybedince bayılıp kaldı. Evdeki vahşet, tarladan dönen Cabbar Cice’nin içeriden yanıt alamayınca mutfağın demir şebekesini çıkartıp pencereyi kırdıktan sonra mutfak kapısını da kırmasıyla ortaya çıktı. Komşular da eve gelerek babayı uzaklaştırıp, sağlık ekiplerine haber verdi. Annenin yaşadığı tespit edilerek Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı. Çocukların cenazesi ise Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldıktan sonra mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Hayati tehlikeyi atlatan ve yoğun bakımda gözetim altında tutulan Selma Cice'nin verdiği ilk ifadesinde, “Ben bu zamana kadar hiç yaşamadım. Çok rezil bir hayatım oldu. O gün de intihar edecektim ancak çocuklarımın geride kalıp, benim gibi rezil olmasın diye onları kestim" dediği öğrenildi.