Adem Metan, Kudüs'ten son gelişmeleri tv100'de anlattı: Büyük bir insanlık dramı var!

İsrail-Filistin çatışması sırasında gazeteci Adem Metan, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında bölgedeki son durumu anlattı. Metan, Mescid-i Aksa'ya özel önlemler alındığını ve büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirtti. Metan ayrıca Şifa Hastanesi'nin faaliyetlerinin durma noktasına geldiğini ve insani yardımların hala ulaşmadığını da dile getirdi.

Adem Metan, Kudüs'ten son gelişmeleri tv100'de anlattı: Büyük bir insanlık dramı var!

tv100.com yazarı Fuat Uğur, gazeteci Güngör Yavuzarslan, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, emekli kurmak albay Ünal Atabay, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına konuk oldu. İsrail-Filistin çatışması devam ederken gazeteci Adem Metan bölgedeki son durumu tv100 ekranlarında anlattı.

Metan'ın açıklamaları şu şekilde:

"BURADA BİR İNSANLIK SUÇU VAR "
Burada bir insanlık suçu var aslında. İnsanların ibadet hakkını uygulattırmadan insanların seccadelerini yerde bırakarak yapılan bu uygulama insanlık dışı bir uygulama. Bu uygulama ilk kez yapılmamış zaman zaman yapılıyormuş.

"BUGÜN MESCİD-İ AKSA’YA ÖZEL BİR ÖN ALMIŞLARDI"
Vatandaşlar çok yoğun şekilde kontrol ediliyor, bu kontrol sadece kimlik kontrolü değil aynı zamanda fiziki olarak duvara yaslayıp bedenlerini aramakta bunlara dahil. İsrailli yetkililer bugün Mescid-i Aksa’ya özel bir ön almışlardı çünkü bütün dünyada cuma sonrası bir sesleniş bekleniliyordu. Bunların en gözde olanı Mescid-i Aksa’ydı.

"BÜYÜK BİR İNSANLIK DRAMI VAR"
O bölgede hizmet eden Şifa hastanesinin artık neredeyse faaliyetlerini durdurma noktasına geldiği ve artık ellerindeki ürünlerin, tıbbi malzemelerin bitme noktasına geldiğini de bilgi olarak ediniyoruz. Refah sınır kapısının hala kapalı olduğunu ve insani yardımların hala ulaşmadığını biliyoruz. Burada yapılan ‘Artık birçok kısıtlamayı yoğun şekilde uygulayacağız’ açıklamalarından sonra zaten çokta bir seçenek kalmıyor. Büyük bir insanlık dramı var.