Adıyaman, Batman, Bingöl, Elazığ, Mardin, Muş, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa dikkat! Kırmızı alarm verildi. Birden artacak

Türkiye'de Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır ve çevresindeki iller için kırmızı alarm verildi. Bu illerimizde sıcaklık birden artacak. Vatandaşların kendilerini güneşten koruması gerekiyor.

Adıyaman, Batman, Bingöl, Elazığ, Mardin, Muş, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa dikkat! Kırmızı alarm verildi. Birden artacak

Afrika'nın 3. sıcak hava dalgası bugünden itibaren Türkiye'ye giriş yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlükleri'nden Türkiye'nin çeşitli illerine yönelik uyarılar da gelmeye başladı. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır ve çevresindeki iller Adıyaman, Batman, Bingöl, Elazığ, Mardin, Muş ve Malatya için kırmızı alarm verildi. 

"2-6 DERECE ÜZERİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR" 

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezinin açıklamasında şu uyarıyı yapıldı; “ Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde Çarşamba ve Perşembe gününde itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

BU SAATLER ARASINDA SOKAĞA ÇIKMAYIN 

Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmama uyarısı yapan Uzmanlar, Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiyesinde bulundu.

VALİLİK TARAFINDAN UYARI YAPILDI 

Açıklama da ‘Yapılan son değerlendirmelere göre Şanlıurfa’da hava sıcaklığı Çarşamba ve Perşembe gününden itibaren mevsim normallerinin 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor’ denildi.