Adnan Oktar'ın yeniden yapılanmasına ağır darbe! 15 kişi yakalandı!

Suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın yeniden yapılanmasına ağır darbe vuruldu. Soruşturmaya ilişkin 15 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Adnan Oktar silahlı suç örgütünün güncel yapılanmasına yönelik ağır bir darbe vuruldu. 15 şüpheli daha yakalandı.

YENİDEN YAPILANMAYA ÇALIŞTILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, yürütülen çalışmada; Adnan Oktar suç örgütü lider ve yönetici grubunda yer alan şüphelilerinin tutuklanarak cezaevine teslim edildiği tarihten günümüze güncel bir yapılanma sürecine girdiği açıklandı.

CEZAEVİNDEN İLETİŞİM NASIL KURULDU?

Örgütün cezaevindeki lider ve yöneticilerinden alınan talimatların, örgütün avukat yapılanmasında yer alan şüpheliler tarafından dışardaki örgüt üyelerine iletildiği, dışardaki örgüt üyelerinin ise lojistik, hukuk, finans, dijital kanatlardan oluşan bir görev dağılımı
üzerinden faaliyet yürüttüğü öğrenildi. 

DİNİ DUYGULARI SÖMÜRMEYE ÇALIŞMIŞLAR

 Yaşanan deprem felaketinin sözde mehdi örgüt lideri Adnan OKTAR’a yönelik yapılan operasyonlar sebebiyle yaşandığına ilişkin dini duyguların manipülasyonuna dayalı söylemlerde bulunulduğu açıklandı.

FOTOĞRAF, SES KAYDI KULLANILMIŞ

Kamu kurumları ile yargı mekanizmaları başta olmak üzere kamuoyunun genelini örgüt lehine etki altına almaya yönelik ses kaydı, fotoğraf vb. paylaşımlarda bulunulduğu, Tutuklu yargılanmayan örgüt üyeleri ile diğer örgüt sempatizanlarının örgüte lojistik destek sağladığı,
siyasi ve adli makamlarda örgüt lehine çeşitli kulis girişimlerinde bulundukları yönünde bulgular elde edildiği de açıllandı. 

15 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Bu kapsamda Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütünün güncel yapılanmasında yer aldığı değerlendirilen toplam 23 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmasına yönelik 27/04/2023 günü ilimiz merkezli toplam 3 ilde İstanbul, İzmir, Samsun özel harekat unsurlarının desteğiyle yapılan eşzamanlı operasyonda 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, 4 şüphelinin yurtdışında, 1 şüphelinin ise cezaevinde olduğu anlaşılmıştır.

2 VİLLAYA BASKIN

Örgüt evi olarak kullanıldığı değerlendirilen (2) villa tipi ikametin de aralarında bulunduğu adli
aramalarda örgütsel iletişime konu çok sayıda mektup, Harun YAHYA mahlaslı kitaplar ve dijital materyallere el konulmuştur.