Ağaca dakikalar içerisinde 100'lerce kez gaga vurdu! Açtığı delikte o canlıyı çıkardı. Doğa harbi ilginç

Doğa, ilginç görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Ağaca dakikalar içerisinde 100'lerce kez gaga vurdu. Kendisi için yaptığı yuvada başka bir canlıyı gören ağaçkakanın tepkisi saniye saniye kayda alındı. Amansız savunucu ağaçkakan, istilacı olan kuşu yaka paça yuvasından attı.

Ağaçkakanlar ve sığırcıklar oyuk yuvacılarıdır, yani yuva deliklerini sıfırdan inşa etmek yerine oyuk açarlar, ancak sığırcıklar sıklıkla diğer kuşların yuvalarını istila eder ve sahiplerini taciz eder. Emily Tornga kızıl başlı ağaçkakanı (Melanerpes erythrocephalus) ilk gördüğünde onun istenmeyen bir kiracıyla karşı karşıya olduğunu fark etmemişti.

Ağaca dakikalar içerisinde 100'lerce kez gaga vurdu! Açtığı delikte o canlıyı çıkardı. Doğa harbi ilginç - Resim : 1

O ANLARI FİLME ATTI

Serçe Takdir Derneği'nin kurucularından Tornga, "Ağaçkakanın yuva deliğini temizlemesini izlediğimi sanıyordum, ama sonra şaşırtıcı bir şekilde sığırcık ortaya çıktı ve videoda gördüğünüz kavga başladı. Bu kızıl başlı ağaçkakan kolonisinde daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim." dedi. Doğa, ilginç görüntülere sahne oldu. Ağaca dakikalar içerisinde 100'lerce kez gaga vurdu. Kendisi için yaptığı yuvada başka bir canlıyı gören ağaçkakanın tepkisi saniye saniye kayda alındı.

Ağaca dakikalar içerisinde 100'lerce kez gaga vurdu! Açtığı delikte o canlıyı çıkardı. Doğa harbi ilginç - Resim : 2

İSTİLACI BİR TÜR

Avrupa sığırcıkları olarak da bilinen sığırcıklar (Sturnus vulgaris), Kuzey Amerika'da istilacı bir türdür ve ilk kez 1890'da New York City Central Park'ta, oyun yazarının eserinde bahsedilen tüm kuş türlerini Amerika'ya tanıtmak isteyen Shakespeare meraklıları tarafından piyasaya sürülmüştür. Sığırcıklar yuvaya göz diktikten sonra yerli kuşlara ve yavrularına saldırıp onları öldürmekten çekinmezler. Tornga, "Sığırcıklar kızıl başlı ağaçkakanlar için büyük bir sorundur. Sığırcığın bu karşılaşmadan sonra yoluna devam ettiğini söylemekten mutluyum." dedi. Tornga, kavganın ardından ağaçkakanın ağacın tepesine uçtuğunu ve bir süre orada oturduğunu söyledi.

Ağaca dakikalar içerisinde 100'lerce kez gaga vurdu! Açtığı delikte o canlıyı çıkardı. Doğa harbi ilginç - Resim : 3

AMANSIZ SAVUNUCULAR

Kızıl başlı ağaçkakanlar, bölgelerinin amansız savunucularıdır ve küstah sığırcıklar da dahil olmak üzere diğer kuşlarla kolayca kavga ederler. Buna rağmen Kuzey Amerika Üreyen Kuş Araştırması'na göre kızıl başlı ağaçkakanların popülasyonunda 1966 ile 2019 yılları arasında yüzde 54'lük bir azalma yaşandı.

Ağaca dakikalar içerisinde 100'lerce kez gaga vurdu! Açtığı delikte o canlıyı çıkardı. Doğa harbi ilginç - Resim : 4

SINIRLI SAYIDA UYGUN AĞAÇ

Bu düşüşün temel nedenlerinden biri, ağaçlar kesilirken yuva oymak için uygun ağaçların sınırlı sayıda kalmasıdır. Tornga, "Ormandaki olgun ormanlardaki ölü veya ölmekte olan ağaçlara yuva yapıyorlar" dedi. "Arazi geliştirme nedeniyle bu yaşam alanlarına ulaşmak giderek zorlaşıyor."