Ahlat'ta etkili olan şiddetli kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde dün gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli kar yağışı adeta yaşamı felç haline getirdi. Tüm ilçeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası ilçeye bağlı birçok köy yolu ulaşıma kapandı.

Ahlat'ta etkili olan şiddetli kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi

Bitlis'in Ahlat ilçeside gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli kar yağışı günlük yaşamı adeta felç hale getirdi. İlçe genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası birçok yerleşim yeri ulaşıma kapandı. 

VATANDAŞLAR GÜNE KARLA UYANDI

Etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 26 köy yolu ulaşıma kapandı. Güne karla uyanan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye başladı.

Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Seyfettin Gündoğan, ilçeye bağlı 26 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, ekiplerin köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

 

Ahlat'ta etkili olan şiddetli kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi - Resim : 1

''BU SENE KAR BİRAZ GEÇ YAĞDI''

Ahlat Belediyesi de ilçe merkezindeki yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Sabah karla uyanan vatandaşlar, yağışı sevinçle karşıladıklarını belirtti. İlçedeki esnaflardan Engin Kürüm, “Sabah uyandık, kar yağışıyla karşılaştık. İş yerlerimizin önünü açıyoruz. Bu sene biraz geç yağdı. Kar bereketlidir” dedi.

Vatandaşlardan İsmail Kızılboğa ise bu sene karın geç yağdığını söyleyerek, “Güzel oldu, bayağı süredir karı bekliyorduk. Çiftçilerimiz için de iyi oldu. Güzeldir, her mevsimin ayrı bir güzelliği var” diye konuştu.

 

Ahlat'ta etkili olan şiddetli kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi - Resim : 2