Aile Bakanlığı 300 bin TL'lik konut desteği veriyor! Destekten kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Başvurular nereden yapılıyor?

Bakan Yanık, eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin lira konut desteği sağlanacağını açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar başvuru hakkında merak edilenleri araştırdı. Destekten kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Başvurular nereden yapılıyor?

Aile Bakanlığı 300 bin TL'lik konut desteği veriyor! Destekten kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Başvurular nereden yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini belirtti. Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar desteğin detaylarını merak etti. Destekten kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Başvurular nereden yapılıyor?

Aile Bakanlığı 300 bin TL'lik konut desteği veriyor! Destekten kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Başvurular nereden yapılıyor? - Resim : 1

Konut başına 300 bin TL destek!

Projenin belediye ve hayırseverler ile birlikte destekleneceğini belirten Bakan Yanık, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı hakkında önemli açıklamalarda bulundu: Bakan Yanık; "Eşi vefat etmiş ve sosyal yardım faydalanıcısı kadınlarımıza yönelik konut projesini hayata geçiriyoruz. Desteğimizi konut yapımı veya satın alma şeklinde iki farklı yöntemle gerçekleştireceğiz. Konutlar 80 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. Konutların satın alınması durumunda ise bu özelliğe yakın olanlar tercih edilecek. Bakanlık olarak konut başına 300 bin TL destek verirken, ihtiyaç duyulan kaynak belediyeler ve hayırseverler tarafından karşılanacak. Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın (SYDV) olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı vereceğiz" dedi.

Aile Bakanlığı 300 bin TL'lik konut desteği veriyor! Destekten kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Başvurular nereden yapılıyor? - Resim : 2

"607 milyon TL bütçe ile..."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin lira konut desteği sağlanacağını açıkladı. Eşi vefat etmiş ve destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaş altı en az 3 çocuğu olan kadınlar yararlanacak.

Yanık, eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini duyurdu. Bakan Yanık, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı çerçevesinde 2 bin 23 adet konut temin edeceklerini ve toplamda 607 milyon TL bütçe ile hane başına 300 bin TL destek verileceğini duyurdu.

Bakan Yanık'ın açıklamalarının ardından binlerce vatandaş başvuru detaylarını araştırdı. Peki, destekten kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Başvurular nereden yapılıyor? İşte, tüm detaylar...

Aile Bakanlığı 300 bin TL'lik konut desteği veriyor! Destekten kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Başvurular nereden yapılıyor? - Resim : 3

Destekten kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler?

  • T.C. vatandaşı olmak
  • 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında faydalanıcısı olmak,
  • Eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu hane özelliğine haiz olmak kaydı ile diğer eşi vefat etmiş çok çocuklu aile özelliğine sahip olmak,
  • Konutların yapıldığı ilde ikamet etmek,
  • Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dâhil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek almamış olmak şartlarını taşımak gerekecek.