Aile Bakanlığı biraz önce duyurdu! Başvuru yapan ailelerin hesabına 1 yıl boyunca ödeme yapılacak

Türkiye'de yaşayan dar gelirli ve çocuklu ailelere Aile Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleriyle rahat bir nefes aldırılıyor. Bakanlık uygulamaya soktuğu bir paketle çocuklu ailelere her ay düzenli olarak ödeme yapıyor. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı biraz önce duyurdu! Başvuru yapan ailelerin hesabına 1 yıl boyunca ödeme yapılacak

Aile Bakanlığı, dar gelirli ve çocuklu ailelere yönelik olarak "Çocuk Destek Bileşeni" adı altında bir sosyal destek programını hayata geçirdi. Bu programla çocuk sahibi ailelerin maddi sıkıntılarını hafifletmeyi amaçlayan Bakanlık, nakit ödemeleri içeren bir sistem oluşturdu.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı "Çocuk Destek Bileşeni" programına başvurular, yalnızca e-devlet platformu üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Başvuru yapmak isteyen ailelerin e-devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru işlemleri dijital platform aracılığıyla yapılabilecek ve sonuçlar yine aynı platform üzerinden duyurulacaktır.

VERİLECEK DESTEK MİKTARI

"Çocuk Destek Bileşeni" programı kapsamında ailelere sağlanacak yardım miktarları, çocuk sayısına göre farklılık gösterecektir. Buna göre:

1-2 çocuklu ailelere aylık 350 TL,
3 çocuklu ailelere aylık 450 TL,
4 çocuklu ailelere aylık 550 TL,
5 ve üzeri çocuklu ailelere aylık 650 TL destek ödemesi yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Çocuk destek bileşeninden yararlanabilmek için ailelerin belirli koşulları sağlamaları gerekmektedir. Ailenin kişi başına düşen aylık geliri, asgari ücretin 1/3'ünden düşük olmalıdır. Ayrıca, ailelerin sosyal yardım alan kişiler olması halinde bu destekten de faydalanabilecekleri belirtilmektedir.