Aile Bakanlığı bu ailelere ödeme yapacak! Tutar 3.038 TL... Bu şartlara uyanlar başvurabilir

Aile ve Hizmetler Bakanlığı tarafından öğrencilere ve öğrenci ailelerine 3.038 TL yardım ödemesi yapılacak. Söz konusu destekler durumu olmayan ve ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken kişilere verilecek. Ek olarak ilkokuldan üniversiteye bütün öğrenim kademelerin de ihtiyaç sahibi olan öğrenciler bu yardımdan faydalanabileceklerdir.

Aile Bakanlığı bu ailelere ödeme yapacak! Tutar 3.038 TL... Bu şartlara uyanlar başvurabilir

Sosyal destekler hız kesmeden devam ederken bir yenisi daha eklendi. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi öğrenciler ile ailelerine 3.038 TL yardım ödemesinin yapılacağını duyurdu. Karşılıksız olarak verilecek bu yardımdan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yararlanabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI BELİRLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olanlar bu yardımdan faydalanabilecektir. Ayrıca ailesin de kamu kurum ve kuruluşların da sözleşmeli personel, memur vb. Çalışan öğrenciler faydalanamayacaktır. İlkokuldan üniversiteye bütün öğrenim kademelerin de ihtiyaç sahibi olan öğrenciler bu yardımdan faydalanabileceklerdir. Aile de kişi başına düşen yıllık gelirin asgari ücretin %30’unu geçmemek kaydıyla başvurular alınacaktır.