Aile Bakanlığı destek ödemesinin detaylarını paylaştı! Kriter aranmaksızın başvuru yapan herkese veriliyor

Türkiye'de dar gelirli vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı destek ödemelerinden faydalanıyor. Belli şartlar sağlandığında verilen bu destek ödemelerinden sadece 1 tanesinde hiç bir kritere bakılmıyor. Başvuru yapan tüm kadınlar bu destekten yararlanabilir.

Aile Bakanlığı destek ödemesinin detaylarını paylaştı! Kriter aranmaksızın başvuru yapan herkese veriliyor

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Bu nakit desteklere dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bilgilendirme yaptı. Vatandaşlar kendilerine uygun olan sosyal yardımlar için başvuru yapmaları durumunda bu ödemeleri almaya hak kazanabiliyorlar. Aile Bakanlığı yaklaşık 50 ayrı sosyal yardım programı uygularken bunların bir kısmından ise sadece anneler yararlanabiliyorlar.

ANNELERE ÖZEL DESTEK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın politikalarında çocuklar ve annelerin ayrı bir ayrıcalığı var. Anneler ile çocuklara yönelik sosyal yardımlar verilirken bakanlığın ayrıca özel projeleri de bulunuyor. Annelerin korunmasını amaçlayan Aile Bakanlığı bir ailenin temel taşı olarak da anneleri görüyor. Bu kapsamda da annelere dair sosyal yardımlar çeşitlendiriliyor. Bu sosyal yardımların en bilinenlerinden bir tanesinin de doğum yardımı olduğu biliniyor.

DOĞUM YARDIMI NEDİR, NE KADARDIR, KİMLERE VERİLİR?

Aile Bakanlığı’nın doğum yardımı ile alakalı olarak tüm detaylar merak ediliyor. Bakanlık tarafından verilen bilgilere göre doğum yardımı 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğum yapan Türk vatandaşlarına verilen sosyal yardımdır. Mavi Kart sahibi vatandaşlar da doğum yapmaları durumunda bu yardımdan yararlanabiliyorlar.

Devlet tarafından yapılan sosyal yardımlarda ihtiyaç sahipliği yani muhtaçlık kriterleri dikkate alınıyor. Ancak doğum yardımında böyle bir kriter uygulanmıyor. Annelerin gelir durumu ne olursa olsun bu yardımdan yararlanma imkanları bulunuyor. Tamamen eşitlik ilkesi ile tüm anneler bu sosyal yardımı alabiliyorlar.

600 TL YARDIM ÖDEMESİ YAPILIYOR

Doğum yardımı ile alakalı olarak ödeme bilgileri de merak ediliyor. Yaklaşık 3 yıldır Aile Bakanlığı doğum yardımı kapsamında yapılan ödemelere herhangi bir zam uygulamadı. Aynı tarife üzerinden ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Buna göre birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki her çocuk için 600 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor.

Aile Bakanlığı’nın doğum yardımı imkanından yararlanabilmek için başvuru yapılması gerektiği bakanlık tarafından önemle hatırlatıldı. Başvuru işlemlerinin yapılması durumunda ödemeler direkt olarak annelerin isimlerine yapılıyor. Anne yerine babanın bu sosyal yardımı almasına kolay kolay imkan tanınmıyor.