Aile Bakanlığı müjdeli haberi duyurdu! Bu ödeme sadece kadınlara yapılacak. PTT'den yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Sadece ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik sunulan nakdi destek ödemesinin detayları merak ediliyor. İşte detaylar ve ödemenin merak edilenleri.

Aile Bakanlığı müjdeli haberi duyurdu! Bu ödeme sadece kadınlara yapılacak. PTT'den yatırılıyor

Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmekte. Bakanlığın paylaştığı son bilgilere göre, sigortalı olarak çalışan ve çalışması sırasında eşin vefat etmesi halinde geride kalan eş ya da çocuklar olmuyorsa anne ya da babaya maaş bağlanmaktadır.

YÜZDE 75 EŞE BAĞLANIR

Kanunda yer alan maddeye göre son maaşın yüzde 75’i eşe bağlanır. Eş çalışırsa da yüzde 50’lik kısmı hesaplara yatırılıyor. İkiden daha fazla yetim çocuk olursa eş için yüzde 50 çocuklara ise yüzde 25 oranında maaş verildiği ifade edilmektedir.

Aile Bakanlığı müjdeli haberi duyurdu! Bu ödeme sadece kadınlara yapılacak. PTT'den yatırılıyor - Resim : 1

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA GÖRE HESAPLANDI

Konuya ilişkin yapılan hesaplamalara göre en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL olduğu dönemde yüzde 25'lik kısmı 1.375 TL, yüzde 50'lik bölümü 2.750 TL ve yüzde 75'lik kısmı ise 4.125 TL olarak belirlenmişti.

Aile Bakanlığı müjdeli haberi duyurdu! Bu ödeme sadece kadınlara yapılacak. PTT'den yatırılıyor - Resim : 2

KIZ ÇOCUKLARI EVLENENE KADAR ALIR

Vefat eden kişinin üniversiteye giden çocukları 25 yaşına kadar bu ödemeden yararlanabilecek. Erkek çocukları ise 18 yaşına geldiklerinde bu destek sona erecek. Kız çocukları evlenene kadar destek almaya devam edecek.