Aile Bakanlığı'ndan ailelerdeki kadınlara büyük müjde. Kocaları da baksın ve hemen başvursunlar. 1870 TL para ödemesi yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına destek ödemelerine devam ediyor. Ev hanımlarını kapsayan 1870 TL'lik devlet desteği ödemelerinde şartlar belli oldu.

Aile Bakanlığı'ndan ailelerdeki kadınlara büyük müjde. Kocaları da baksın ve hemen başvursunlar. 1870 TL para ödemesi yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sadece kadınlara yönelik olarak aylık 1870 TL destek ödemesinin yapılacağını açıkladı. Ödemelere ilişkin başvuru şartları ve detaylar netleşti.

YÜZDE 50 VE YÜZDE 25

Sigortalı olarak çalışan eşin vefat etmesi durumunda geride kalan eş ya da çocuklar olmuyorsa anne ya da babaya maaş verilir. Kanuna göre son maaşın yüzde 75’i eşe bağlanır. Eş çalışıryorsa da yüzde 50’lik kısmı hesaplara yatırılıyor. İkiden daha fazla yetim çocuk olursa eş için yüzde 50 çocuklara ise yüzde 25 oranında maaş paylaştırılır.

4.125 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİ

Yapılan detaylı hesaplamalara göre en düşük emekli maaşının 5.500 TL olduğu durumda yüzde 25'lik kısmı 1.375 TL, yüzde 50'lik bölümü 2.750 TL ve yüzde 75'lik kısmı ise 4.125 TL olarak belirlenmişti.

YAŞ SINIRI BULUNUYOR

Vefat eden kişinin üniversiteye giden çocukları 25 yaşına kadar bu ödemeden yararlanabiliyor. Erkek çocukların ise 18 yaşına kadar bu destekten yararlanabileceği ifade ediliyor. Kız çocukları evlenene kadar bu destek yararlanabilecek.