Aile Bakanlığı'ndan ev ve eşya desteği! Evini yenilemek isteyenler hemen başvursun. Binlerce lira toplu ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere ekonomik destek. Evini yenilemek ve eşya satın almak isteyenlere maddi olarak destek olunacak.

Aile Bakanlığı'ndan ev ve eşya desteği! Evini yenilemek isteyenler hemen başvursun. Binlerce lira toplu ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik olarak zorluk çeken vatandaşlarına 2023 yılında da yardımlar sunmaya devam ediyor. Sosyal devlet ilkesi gereği verilen yardımlar, vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamalarını karşılamalarına yarıyor. Bu yardımlardan biri, evlerini yenileme ve tadilat ihtiyacı olan vatandaşlara 75 bin TL'ye kadar destek sağlayan programdır. Başvuru koşullarını karşılayanlar bu destekten yararlanabilirler.

EŞYA YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Eşya yardımından faydalanmak isteyenlerin hane halkı geliri kişi başına düşen net asgari ücretin 1/3’ünden az olmalıdır. Ayrıca, yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan birine sahip olmak veya tadilat yapılacak evin veya arsanın tam hisseli tapusuna sahip olma şartları da aranmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIYOR?

Ev ve eşya yardımı desteklerinden faydalanmak için başvuruları Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları'na gitmek suretiyle yapmak gerekmektedir.