Aile Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi kişilere müjde! Bakanlıktan vatandaşın cebini rahatlatacak destek ödemesi. Hesaplara yattı mutlaka kontrol edin

Türkiye'de yaşayan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler sosyal destek ödemeleriyle bir nebze olsun nefes alıyor. Aile Bakanlığı Temmuz ayı sosyal destek ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Başvuran kişilerin hesaplarına yattı. Herkes hesabını kontrol etsin.

Aile Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi kişilere müjde! Bakanlıktan vatandaşın cebini rahatlatacak destek ödemesi. Hesaplara yattı mutlaka kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, temmuz ayında da Aile Destek Programı ödemelerini hak sahiplerine iletti. 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen ve yıl sonuna kadar devam edeceğine dair temmuz ayında bilgi veren Aile Destek Programı ödemelerine dair açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3,3 milyar TL aile desteği, 1 milyar TL de çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar TL ödeme yapacağız” açıklamasını yaptı.

ÇOCUK YARDIMI VE ELEKTRİK DESTEĞİ

Aile Destek Programı çerçevesinde dar gelirli hanelere ödeme yapılırken, program bünyesinde yer alan elektrik tüketim desteği ve çocuk yardımı da merak ediliyor. 350 TL’den başlayan ve ev içindeki çocuk sayısına göre 650 TL seviyesine kadar yükselen çocuk desteği ve 110 TL ile 221 TL arasında değişen elektrik tüketim desteği ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350 TL- 650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110 TL - 221 TL arasında ödeme yapıyoruz” dedi.