Bakanlıktan iki oyuna erişim engeli başvurusu

Sosyal Medya Çalışma Grubu çocuklar için risk taşıyan 1027 içeriğe müdahale etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iki oyun için erişim engeli başvurusunda bulunduklarını açıkladı.

Bakanlıktan iki oyuna erişim engeli başvurusu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çocukların sosyal medyada karşılaşabilecekleri riskleri tespit etmek ve önleyici çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Sosyal Medya Çalışma Grubu'nun, bugüne kadar 1027 içeriğe müdahale ettiğini bildirdi. Selçuk, yazılı açıklamasında, iki oyun için erişim engeli başvurusunda bulunduklarını kaydetti. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının daha önce "Koş Fatmagül Koş" ile "Braindom 2" oyunlarında çocukların, gençlerin zihinsel ve ruhsal gelişiminin olumsuz etkilendiği, toplumun genel sağlığının tehdit edildiği gerekçesiyle erişim engeli getirilmesi için yaptığı başvuru kabul edilmişti.

Sosyal Medya Çalışma Grubu'nca bugüne kadar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bildirilen içerikler arasında, kişisel bilgileri elde ettiği ve çocuklar üzerinde psikolojik tehlike doğurduğu gerekçesiyle "Mavi Balina" ve "Mariam" oyunları, şiddet içerikli görseller ve tehditler içerdiği gerekçesiyle "Momo" oyunu, çocukları, yaralama, taciz, intihar gibi olumsuz etkilebilecek "Gacha Life" videolarıyla genel ahlaka aykırı ifadelerin yer alması nedeniyle bir masal videosu da yer alıyor.