Hesap değişecek! Geriye doğru 12 ay...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının gündeme alınmasını istediği yasal düzenlemelerde iş kazalarına ilişkin ödenekler de masada. Peki, neler değiştirilebilir? İşte detaylar...

Hesap değişecek! Geriye doğru 12 ay...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının gündeme alınmasını istediği yasal düzenlemelerden biri de iş kazalarına ilişkin ödeneklerde yapılan usülsüzlükler... Maddenin gerekçesinde yaşanan sorun şöyle özetleniyor:

Geçici iş göremezlik ödeneği hesaplanırken, ödeneğe esas kazanç sigortalının son 3 aydaki ortalama kazancına göre belirlenmektedir. Sahte sigortalılık yapılarak ve ödeneğe esas kazanç ilgili üç aylık dönemde daha yüksek gösterilerek yüksek geçici iş göremezlik ödenekleri alınabilmektedir.

Yüksek ödeme 

Maddenin gerekçesinde, "Düzenleme ile hastalık ve analık sigortasından ödenecek olan geçici iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazancın hesabında dikkate alınan 3 aylık dönemin 12 aya çıkarılması ve belirli bir prim ödeme gün sayısı şartını sağlamayan sigortalılara ödenek tutarında üst limit belirlenmesi suretiyle fazla ödenek ödenmesinin engellenmesi amaçlanmıştır” deniyor.

Yazının tamamınnı okumak için TIKLAYINIZ...