Hemen başvurun, paranızı alın! Bin 300 TL doğum yardımı yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dönemde birçok destek paketi hakkında açıklama yaptı. Bunlardan en son açıklanan ise doğum desteği oldu. Hem çocuk sahibi olan hem de yeni doğan bebeği olan vatandaşlara bin 300 TL'ye kadar doğum parası verilecek. Bu yardımdan kimler faydalanabilir? Nasıl başvurulur? Detaylar haberimizde...

Hemen başvurun, paranızı alın! Bin 300 TL doğum yardımı yapılacak!

Birçok çiftin hayali olan çocuk sahibi olmak, duygusal olarak tarif edilemez olsa da günümüzde maddi açıdan düşündürücü olmaktadır. Yeni dünyaya gelen bir bebeğin ihtiyaçlarının tamamını karşılamak aileler için ciddi bir masraftır. Tüm ebeveynler çocuğu için her şeyin en iyisini istese de maddi şartlarından dolayı bazen istediklerinin çoğuna sahip olamayabiliyorlar. Sadece temel ihtiyaçların bile karşılanması bazen maddi zorluk yaşanmasına sebep olabiliyor. 

Çocuk sahibi olan ya da yeni çocuk sahibi olmuş ailelere destek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni destek paketi açıklaması geldi. Son zamanlarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan peş peşe gelen destek paketi açıklamaları bu defa çocuk sahibi ailelerin yüzünü güldürecek. Yapılan açıklamaya göre çocuk sahibi ailelere bin 300 TL'ye kadar doğum yardımı yapılacak. 

Toplumumuzda ailelerin en ilgi duyulan ve en sevilen bireyleri kuşkusuz çocuklardır. Çoğu aile bazen kendi gereksinimlerinden ödün vererek çocuklarının istek ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar. Fakat günümüzün ekonomik şartları bu durumu zorlaştırmaktadır. Bebek ve çocukların temel ve sürekli tekrar eden ihtiyaçlarının çoğu yabancı ülkelerden ithal edilmekte ve fiyatları günden güne artış göstermektedir. 

Vatandaşların şikayetçi olduğu bu durumu ve yaşadıkları zorlukları farkederek çalışmalarına başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğum destek paketi üzerinde çalışmalarını tamamladığını açıkladı. 

Nasıl Başvurulur? Kimler Faydalanabilir?

Doğum parasından faydalanmak isteyenler için gereken şartlar; 

Anne ya da babadan en az birinin veya ikisininde T.C. vatandaşı olması
2015 sonrası doğum gerçekleştirmek

Söz konusu destek paketinde 1.çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL yardım yapılacaktır. Destek başvurusu onaylanan ailelerin yardım paraları PTT şubeleri üzerinden annenin hesabına yatırılacak. Yeni doğan çocukların için ise kimlik kaydı yapıldığı esnada dilekçe verilebilir. Çocuk bireyler için ise Doğum yardımı sistemi (DYS) üzerinden başvuru yapılabilir.

https://www.turkiye.gov.tr/ilksan-dogum-yardimi-basvurusu