Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sefer tam olarak 200 bin TL para ödeyecek! Ama almak için önemli bir şart var

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geri ödemesiz 200 bin TL destek ödemesinde başvurular başladı. Ödemenin depremzedelere ve ev onarımı için ihtiyaç sahiplerine verileceği belirtildi. Peki başvurular nasıl yapılacak? Detaylar belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sefer tam olarak 200 bin TL para ödeyecek! Ama almak için önemli bir şart var

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile vatandaşların ev onarım için maddi desteği karşılanabiliyor.

200 bin TL’lik ev onarım desteğinin detayları belli oldu. Geri ödemesiz olarak verilen bu destek depremzedeler ve ihtiyaç sahipleri tarafından alınabilecek.

ONLINE BAŞVURU MÜMKÜN

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların online ya da yüz yüze yapılabileceği açıklandı. 

Başvuru yapmak isteyen kişilerin maddi durumlarının yeterli olmaması ve evlerinin deprem ya da diğer afetler sebebi ile zarar görmesi gerekiyor. 

EVİN DURUMUNA GÖRE BELLİ OLUYOR

Bakanlık aynı zamanda evin durumuna göre ev onarım desteği veriyor. 2023 yılı için asgari ücret zammına göre belli oldu. Yardımın miktarı önceden 10-40 bin TL arasındaydı. Şu anda 75 bin TL’ye kadar veriliyor. Aynı zamanda yardımın miktarı prefabrik evler için miktar 150 bin TL ve betonarme ev yapımlar için 200 bin TL’ye kadar aktarılacak.

18 yaşından büyük olmak, asgari ücretin 3’te 1’inden daha az gelir sahibi olmak, tapuda tam hisseli sahip olmak gibi şartlar bulunuyor.