AK Parti 28 ilin adaylarını pazar günü açıklayacak! 28 adaya telefonla adaylıkları tebliğ edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle açıklayacak. Aday gösterilecek isimler dün telefonla aranarak adaylıkları tebliğ edildi.

AK Parti 28 ilin adaylarını pazar günü açıklayacak! 28 adaya telefonla adaylıkları tebliğ edildi

Türkiye, yerel seçimler için geri sayıma başladı. Milyonlarca vatandaş 31 Mart 2024 tarihinde belediye başkan adaylarını ve muhtarlarını seçmek üzere sandığa gidecek. Seçim öncesi tüm gözler belediye başkan adaylarına çevrildi. 

AK PARTİ ADAYLARINI AÇIKLIYOR
AK Parti, seçim hazırlıklarını hızlandırarak, il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını belirlemek için yoğun bir istişare süreci yürütüyor. AK Parti’nin belediye başkan adaylarını tanıtacağı büyük etkinlik, pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

28 İL DUYURULACAK
Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını kamuoyuna duyuracak.

DİĞER İLLER ANKARA'DA AÇIKLANACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geri kalan illeri ise 15 Ocak’taki programda duyuracak. Ayrıca, ilçe belediye başkan adayları ise 15 Ocak’tan sonra belli olacak.

ADAYLIKLARI TEBLİĞ EDİLDİ
AK Parti tarafından aday gösterilecek isimlerin dün itibariyle aranarak adaylıklarının tebliğ edildiği belirtildi. AK Parti’nin en çok merak edilen belediye başkan adayı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. AK Parti’nin İstanbul adayı, pazar günkü etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

AÇIKLANACAK 12 BÜYÜKŞEHİR
- İstanbul
- Muğla
- Kocaeli
- Erzurum
- Eskişehir
- Balıkesir
- Bursa
- Aydın
- Samsun
- Mardin
- Denizli
- Ordu

BÜYÜKŞEHİRLER DIŞINDAKİ 16 İL
- Artvin
- Bayburt
- Giresun
- Elazığ
- Edirne
- Düzce
- Bitlis
- Bingöl
- Çanakkale
- Çankırı
- Kastamonu
- Rize
- Sinop
- Tokat
- Yalova
- Isparta