AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’tan Kılıçdaroğlu’nun 'sandığa gitmeyin’ sözlerine tepki: İlk siyasetçi olarak tarihe geçti

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bana oy vermeyeceksiniz sandığa gitmeyin” sözlerine tepki göstererek, “Erdoğan’a oy verecekseniz 'Sandığa gitmeyin' diyor. Türkiye tarihinde sandığa gitmeyin çağrısı yapan ilk siyasetçi oldu. Bu anlaşılır bir şey değildir. Bu korkunç bir yenilgi psikolojisinin dışavurumudur. Hazin bir tablodur” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’tan Kılıçdaroğlu’nun 'sandığa gitmeyin’ sözlerine tepki: İlk siyasetçi olarak tarihe geçti

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı 2. tur seçimi öncesinde NTV Televizyonu'nda katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

"BİR SİYASETÇİNİN İNSANLARI TASNİF EDEN ÜSLÜPLA KONUŞMASINA İLK DEFA RAST GELİYORUM"

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Sandığa gitmeyin’ çağrılarına değinen Kurtulmuş, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını dinlediğimde mağlup olmuş bir adamın böyle kendiyle hesaplaşan görüntüsünü gördüm. Ben şimdiye kadar 'Seçime katılmayın' diye mesaj veren ilk siyasetçi olarak Kılıçdaroğlu’nu gördüm. Açıkça diyor ki bana oy vermeyecekseniz katılmayın. Erdoğan’a oy verecekseniz 'Sandığa gitmeyin" diyor. Türkiye tarihinde sandığa gitmeyin çağrısı yapan ilk siyasetçi oldu. Hazin bir tablodur. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı adaylığı seviyesine kadar gelmiş bir siyasetçinin böylesine üsten, böylesine insanları tasnif eden üslupla konuşmasına ben ilk defa rast geliyorum” dedi.

"BU KORKUNÇ BİR YENİLGİ PSİKOLOJİSİNİN DIŞAVURUMUDUR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun BTK ile ilgili iddialarına tepki gösteren Kurtulmuş, “Ben kişiler hakkında konuşmayı sevmem biliyorsunuz ama Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını dinlediğimde mağlup olmuş bir adamın böyle kendiyle hesaplaşan görüntüsünü gördüm. Ben şimdiye kadar 'Seçime katılmayın' diye mesaj veren ilk siyasetçi olarak Kılıçdaroğlu’nu gördüm. Açıkça diyor ki bana oy vermeyecekseniz katılmayın. Erdoğan’a oy verecekseniz 'Sandığa gitmeyin' diyor. Türkiye tarihinde sandığa gitmeyen çağrısı yapan ilk siyasetçi oldu. Türkiye’de oyları çok ufak olan partilerin liderleri bile hiçbir zaman sandığa gitmeyin demedi. Bu anlaşılır bir şey değildir. Bu korkunç bir yenilgi psikolojisinin dışavurumudur. Kendi kendisiyle hesaplaşan bir tutum içerisindedir. Mesajları engelleniyor, karartılıyor dedikten sonra Türkiye’de bir televizyon kanalına çıktı ve bunları orada söyledi. Bugün de konuşmalarına devam edecek. Bugün de mesajlarını göndermeye devam edecek. Sonuç itibarıyla Türkiye’de her siyasi aktör söyleyeceği her şeyi sonuna kadar söylüyor. SMS atabiliyor, sosyal medya mesajları verebiliyor. Bu söylediği şey mağlubiyet psikolojisi ile söylenmiş bir şeydir. Ben karşı tarafın seçmenine bu kadar hakaret eden bir başka bir siyasetçi de görmedim. Kabul edilebilir bir şey değildir. Kimsenin sözlerinin karartıldığı yoktur. Herkes bu akşam 18.00’a kadar söyleyebileceği her şeyi söyleyecek. Hazin bir tablodur. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı adaylığı seviyesine kadar gelmiş bir siyasetçinin böylesine üsten, böylesine insanları tasnif eden üslupla konuşmasına ben ilk defa rast geliyorum” dedi.