AK Partili Kurtulmuş'tan Özdağ'a sığınmacı tepkisi: Sözleri tamamen gerçek dışıdır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sığınmacılarla ilgili sözlerine yanıt verdi. Özdağ’ın “Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu" sözlerine karşılık Kurtulmuş, “Sözleri tamamen gerçek dışıdır. Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir.” dedi.

AK Partili Kurtulmuş'tan Özdağ'a sığınmacı tepkisi: Sözleri tamamen gerçek dışıdır

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci tura sayılı günler kala partisinin 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini resmen duyurdu.

Ümit Özdağ konuşmasında, Numan Kurtulmuş ile olan görüşmesinden de ilk kez bahsetti. 

Zafer Partisi lideri, "AKP Genel Başkanvekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Bizden destek istediler. Kendilerine sorduk, 'Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz?' Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey’le görüştük. Kemal Bey çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu' şeklindeki sözlerinin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği 'Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu' şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır. Hem baş başa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir" dedi.