AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu tv100'e konuştu: Bu terör girişimleri asla hedefine ulaşamayacaktır

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın uğradığı saldırının ardından, Kübra Par'la Farklı Açılar programına bağlanan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Bu terör girişimleri asla hedefine ulaşamayacaktır. Demokrasimize ve milli irademize zarar veremeyecektir ve Türkiye’yi iddialarından vazgeçiremeyecektir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışma sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, Yeniay'ın bir dernekte bulunduğu sırada, aynı sokağın başında yapıldı. Uzun namlulu silah ve tabancanın kullanıldığı saldırıda bir kadın ağır yaralandı. 

Saldırı sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Kübra Par'la Farklı Açılar programına bağlandı. Akbaşoğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde oldu:

"Hepimize, demokrasimize geçmiş olsun. Ben bugün genel merkezimizin görevlendirmesiyle belediye başkan adayı tanıtım toplantıları nedeniyle öğlen Yozgat’ta akşam da Çankırı’daydım. Danışman arkadaşlarımız, bu bilgiyi konuşma yaparken bize ilettiler. Küçükçekmece’de böyle bir saldırının olduğunu ve bir de yaralı olduğunu ifade ettiler.

"TÜRKİYE, 2028'E KADAR HEDEFİNE YÜRÜME ONAYINI MİLLETİNDEN ALDI"

Ben o konuşma esnasında da değerlendirmelerimi yapmıştım. O minvalde şunu ifade edebilirim: Türkiye mayıs ayında önemli bir seçim süreci geçirdi. 2028’e kadar Türkiye’nin bölgesel ve küresel denklemde merkez ülke haline gelebileceği çok önemli yatırımlar, çok önemli stratejik hedefler söz konusu. Türkiye, 2028’e kadar hedefine yürüme onayını milletinden aldı.

Baktığımızda kilisede saldırı oldu, bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Hemen akabinde Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısına tanık olduk. Orada kahraman polislerimiz bu terör saldırısını anında bertaraf ettiler. O polislerimizi de bu vesileyle tebrik ediyorum, daha önceki terör saldırılarında vefat eden tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün de onların devamı niteliğinde Türkiye’yi öncü olabilecek tüm hedeflerinden vazgeçirmeye, Türkiye’yi içine kapatmaya dönük farklı bir yaklaşımın var olduğunu da bilecek bir tecrübeye sahibiz.

"AZİZ YENİAY, BELEDİYECİLİĞİ İYİ BİLEN BİR İSİM"

Aziz Yeniay, daha önce 10 yıl Küçükçekmece’de başkanlık yaparak hizmet etmiş bir isim. Belediyeciliği gerçekten iyi bilen bir isim. Uzun namlulu silahlarla bir saldırının olması ve burada bir vatandaşımızın ağır yaralanmış olması, bunun adli tahkikatı hem savcılığımız hem de emniyet birimlerimiz tarafından araştırılıyor.

"BU TERÖR GİRİŞİMLERİ ASLA HEDEFİNE ULAŞAMAYACAKTIR"

Bu terör girişimleri asla hedefine ulaşamayacaktır. Demokrasimize ve milli irademize zarar veremeyecektir ve Türkiye’yi iddialarından vazgeçiremeyecektir. Bu konuda herkesin teröre ortak bir karşı duruş sergilemesi lazım gelir. Terörün arkasını sıvazlayan, görmezden gelen veya onlarla iş birliği arayışları içerisinde olan anlayışlar, maalesef böyle bir psikolojik zeminin oluşmasına neden oluyor. Aziz Yeniay beye ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Terörü lanetliyorum ve hem terörün hem de arkasındaki güç odaklarının asla hedeflerine ulaşamayacaklarını ifade etmek istiyorum."