Ömer Çelik'ten Şadi Yazıcı'ya yapılan saldırıya kınama! "Siyasi barbarlığa geçit vermeyiz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün bir tesisin açılış töreninde saldırıya uğrayan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı hakkında açıklama yaptı. Çelik, "Tuzla Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı İstanbul’daki belediye hizmetleri hakkında görüşlerini söylediği ve Cumhurbaşkanımızın belediye başkanıyken yaptığı hizmetlerden bahsettiği için saldırıya uğradı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Siyasi barbarlığa geçit vermeyiz" dedi.

Ömer Çelik'ten Şadi Yazıcı'ya yapılan saldırıya kınama! "Siyasi barbarlığa geçit vermeyiz"

Tuzla’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın da katılımıyla İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe açılış töreni düzenlendi. Çalışmaların önceki etabını tamamlayan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı anan Başkan Yazıcı kürsüde “Bu çevre vizyonunun ilk kuruluşunu planlayarak, 1998 yılında birinci etabını başlatan, hizmet siyasetinin lideri Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuşma yaptığı sırada bazı kişiler Yazıcı’nın sözünü keserek konuşmasına engel oldu.

Aracına kadar takip ettiler

Konuşmaların ardından Başkan Yazıcı'yı makam aracına kadar takip eden şahıslar Başkan Yazıcı'ya saldırdı. Başkan Yazıcı makam aracına binerek oradan uzaklaştı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, saldırıyı kınadı

Yaşanan olayların ardından Ak Parti'den de ilk açıklama geldi. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Tuzla Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı İstanbul'daki belediye hizmetleri hakkında görüşlerini söylediği ve Cumhurbaşkanımızın belediye başkanıyken yaptığı hizmetlerden bahsettiği için saldırıya uğradı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Siyasi barbarlığa geçit vermeyiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise paylaşımında, "Tuzla Belediye Başkanımız Yazıcı'ya İBB'nin programında alçakça saldıran CHP'li yöneticileri kınıyorum. Sizin nefret ve düşmanlığınız milletimize hizmet sevdamıza zerre engel olamaz. Haddinizi ve gerçekleri kabullenmeyi bileceksiniz. Başkanımıza çok geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de şu mesajı paylaştı:

"Ankara'da olduğu gibi İstanbul'da da hakikatleri dile getiren Başkanlarımız saldırıya uğruyor. CHP'li vandalların Tuzla Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı'ya yönelik fiili saldırılarını lanetliyoruz. Zorba, despot, militan CHP zihniyetine hep birlikte dur demeliyiz."