AK Parti'de çarpıcı liste! 45 kadın vekil Meclis'e girdi

AK Parti, milletvekili seçiminde kritik şehirlerde kadınlara öncelik verdi. Eski ve yeni isimlerden oluşan listede, 45 kadın vekil Meclis'e girdi. Deneyimli isimlerin yer aldığı kadroda, Bakan Derya Yanık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir de bulunuyor.

AK Parti'de çarpıcı liste! 45 kadın vekil Meclis'e girdi

AK Parti, milletvekili seçiminde aday listelerinde birçok ilde kadın adaya yer ayırdı. Deneyimli isimlerinde aralarında bulunduğu kadın vekillerden 45'i, kritik şehirlerde birinci çıkarak TBMM'ye girmeye hak kazandı.

DENEYİMLİ İSİMLER DE YER ALIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye'den, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir Düzce'den, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü Erzurum'dan, Kürt kökenli kadın aday Ruken Kilerci Ağrı'dan, eski kadın kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, eski milletvekilleri Zeynep Yıldız ve Asuman Erdoğan yine Ankara'dan seçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta Ankara'dan, Belgin Uygur Balıkesir'den, Çiğdem Karaaslan Samsun'dan, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise İstanbul'dan milletvekili oldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşen Gürcan Eskişehir'den milletvekili seçildi.

AK Parti'de çarpıcı liste! 45 kadın vekil Meclis'e girdi - Resim : 1

RÜMEYSA KADAK İKİNCİ KEZ MECLİS'TE

2018'in en genç adayı olarak Meclis'e giren Rümeysa Kadak yeniden vekil olmaya hak kazandı. Geçmiş dönemde İYİ Parti'den AK Partiye geçiş yapan Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal yeniden Antalya milletvekili oldu. AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, bu dönem de Denizli'den milletvekili olmaya hak kazandı. AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Yavuz Gözgeç de memleketi Bursa'dan yeniden vekil oldu.

AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı olan Eme Gözükara Durmaz da yeni dönemde Bursa'dan milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Depremin etkilediği illerden biri olan Gaziantep'ten Derya Bakbak Meclis'e girmeye hak kazandı. Edirne'de Fatma Aksakal, 27'nci dönemde Antalya milletvekili olan Sena Nur Çelik bu dönem İstanbul'dan milletvekili oldu.

AK Parti'de çarpıcı liste! 45 kadın vekil Meclis'e girdi - Resim : 2

'KADINLARIN SESİ OLACAĞIM'

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman, Diyarbakır'dan milletvekili seçildi. 36 köyü kapsayan binlerce nüfusu ile bölgenin önemli aşiretlerinden Şeyhdoda aşiretinin "Hanım Ağa"lakaplı lideri, seçimleri kazanarak Meclis'e girmeyi başardı. SABAH'a konuşan 51 yaşındaki bir çocuk annesi Ataman, "İnsanlarımıza bu seçimlerin önemini anlattık.

Çok önemli bir seçimden alnımızın akıyla çıktık. 'Benim de bir Diyarbakır hikâyem var' sloganıyla çıktığım bu yolda, halkımızın desteğiyle girmeye hak kazandığım Meclis'te, kadınlarımızı sesi olacağım. Onlar için mücadelemi sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde AK Parti kadroları olarak ülkemizi Türkiye Yüzyılı'nda daha ileriye götürmek için çalışacağız" dedi.

AK Parti'de çarpıcı liste! 45 kadın vekil Meclis'e girdi - Resim : 3

İZMİR MİLLETVEKİLİ ŞEBNEM BURSALI

AK Parti'nin kadın milletvekillerinden biri de İzmir 1. bölgeden aday gösterilen Şebnem Bursalı oldu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Bursalı uzun yıllar İzmir'de Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği, sonrasında da ATV Ankara Temsilciliği'nde bulundu. Aynı zamanda SABAH Gazetesi yazarlığı yaptı.

AK Parti'de çarpıcı liste! 45 kadın vekil Meclis'e girdi - Resim : 4

ESKİ TÜRKİYE GÜZELİ, AYDIN MİLLETVEKİLİ OLDU

Eski Türkiye Güzeli Seda Sarıbaş seçimlerde AK Parti Aydın Milletvekili oldu. 1984 İstanbul doğumlu Sarıbaş, Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler ile Adalet bölümlerini bitirdi. Yüksek lisansını Adnan Menderes Üniversitesi, Sosyoloji ve Siyaset Bilimi üzerine tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi'nde yönetim ve işletme üzerine eğitim aldı.

İş hayatına Aydın ilinde bulunan akaryakıt ve enerji sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde üst düzey yönetici olarak devam etmektedir. 2014-2018 arasında AK Parti Didim Belediye Meclis üyeliği ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Sarıbaş, AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı görevinde bulundu. AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. (Sabah)